Εκπαίδευση και Νεολαία
Κάλεσμα Αγώνα της ΣΓΤΚΣ

Στη Σχολή Γραφικών Τεχνών και Καλλιτεχνικών Σπουδών του ΤΕΙ Αθήνας, φοιτητές και φοιτήτριες δίνουμε τη μάχη από το Νοέμβρη με Γενικές Συνελεύσεις, διαδηλώσεις και καταλήψεις, για να μην περάσει το νομοσχέδιο για το Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής. 

Το ν/σ συγχωνεύει το ΤΕΙ Αθήνας με το ΤΕΙ Πειραιά με ταυτόχρονη συγχώνευση και κατάργηση περίπου 20 τμημάτων, κάποια εκ των οποίων είναι μοναδικά σε όλη την Ελλάδα όπως το Τμήμα Τεχνολογίας Γραφικών Τεχνών (μεταξοτυπία, όφσετ, συσκευασία κ.ά). Το πιο ακραίο παράδειγμα αποτελεί η συγχώνευση πέντε τμημάτων σε ένα, της Σχολής Επαγγελμάτων Υγείας και Πρόνοιας. […]

Είναι αποτέλεσμα μιας πολιτικής στρατηγικής χρόνων, που τείνει προς την κατάργηση της Δημόσιας και Δωρεάν Παιδείας (βλ. Νόμο-Πλαίσιο, Σχέδιο Αθηνά) από τα συγγράμματα και τη σίτιση μέχρι τις μεταφορές και τις εστίες. Σε μια περίοδο κρίσης, όπου γίνονται συνεχώς περικοπές από το δημόσιο με συγχωνεύσεις δομών και υπηρεσιών (π.χ. νοσοκομείων), με ιδιωτικοποιήσεις (ΕΥΔΑΠ, ΔΕΗ κ.ά) και με απολύσεις, πλήττονται τα βασικά μας δικαιώματα για παιδεία και εργασία!

Με το εργατικό κίνημα

Ως φοιτήτριες και φοιτητές συνδεόμαστε άρρηκτα με το εργατικό κίνημα που παλεύει για μόνιμη εργασία, ασφάλιση, συντάξεις, το δικαίωμα στον συνδικαλισμό και την απεργία. Γι’ αυτό θα συμμετέχουμε στην απεργία την Παρασκευή 12/11 και τη Δευτέρα 15/1. Καλούμε όλους τους Φοιτητικούς και Σπουδαστικούς Συλλόγους να συντονιστούμε με Γενικές Συνελεύσεις, αγωνιστικές αποφάσεις και κινητοποιήσεις ενάντια στο Νόμο Γαβρόγλου και όλους τους αντιεκπαιδευτικούς νόμους. Θα είμαστε στο δρόμο την ημέρα ψήφισης του νομοσχεδίου για το Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής. 

Μπορούμε να νικήσουμε!

(διαβάστε ολόκληρο το κάλεσμα στη σελίδα «ΣΕΚ στις σχολές» στο facebook)