Περιβάλλον
Κάτω τα χέρια από Ακαδημία Πλάτωνα και Ποδονίφτη

Νέα διευρυμένη σύσκεψη κάλεσε για την Τετάρτη 17/1 στις 8μμ στο στέκι της δίπλα στο πάρκο η Επιτροπή Κατοίκων Ακαδημίας Πλάτωνα μετά την “κωλοτούμπα” του υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας Σταθάκη που έδωσε το πράσινο φως στην εταιρεία Artume για την κατασκευή του εμπορικού κέντρου Academy Gardens, έκτασης 22.000 τετραγωνικών μέτρων πάνω στον αρχαιολογικό χώρο και το πάρκο της ιστορικής περιοχής. 

“Πρόκειται για ένα τεράστιο σκάνδαλο”, ανέφερε στην ΕΑ ο Πέτρος Κωνσταντίνου δημοτικός σύμβουλος με την Ανταρσία στις γειτονιές της Αθήνας τονίζοντας πως μέσα στις επόμενες συνεδριάσεις του Δημοτικού συμβουλίου της Αθήνας θα ζητήσει να συζητηθεί το θέμα με την παρουσία των τοπικών φορέων και των κινημάτων που αντιδρούν στην κατασκευή του κολοσσιαίου εμπορικού κέντρου. Όπως εξήγησε, αυτή την περίοδο δίνεται μεγάλη μάχη ενάντια στην προσπάθεια των ιδιωτικών συμφερόντων να καταπιούν κάθε ελεύθερο χώρο και τους χώρο πρασίνου στις γειτονιές της Αθήνας.

«Στο δημοτικό συμβούλιο της Αθήνας βάλαμε στα προ ημερήσιας διάταξης θέματα το ζήτημα της απόφασης της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής να εγκρίνει τη σύμβαση της Περιφέρειας Αττικής για το Ρέμα του Ποδονίφτη. Στην πραγματικότητα αυτό που θέλουνε είναι να κλείσουν το τελευταίο ανοιχτό κομμάτι του ρέματος. Πρόκειται για ένα χώρο με πράσινο που μπορεί στις πλούσιες περιοχές όπως αυτή της Φιλοθέης να χρησιμοποιείται σαν χώρος αναψυχής αλλά στις φτωχογειτονιές της Αθήνας και της Ν. Φιλαδέλφειας θεωρούν ότι πρέπει να μπαζωθεί. Όλα αυτά μετά την καταστροφή στη Μάνδρα, που είδαμε τι σημαίνει να κλείνεις και να μπαζώνεις τα ρέματα» ανέφερε ο Π. Κωνσταντίνου.

«Από τη μεριά μας ζητήσαμε ο δήμος να πάρει πίσω την απόφασή του, πράγμα το όποιο και έγινε, γιατί υπήρχαν αντιδράσεις και από δημοτικούς συμβούλους του Καμίνη. Αργότερα και η πρόεδρος της επιτροπής ποιότητας ζωής δεσμεύτηκε ότι θα συζητηθεί ξανά το θέμα, αφού η περιοχή του 5ου διαμερίσματος δεν έχει χώρους πρασίνου και στην πραγματικότητα είναι ένας από τους τελευταίους ελεύθερους χώρους».