Αντιφασιστικό και αντιρατσιστικό κίνημα
Καταγγελία ΟΙΕΛΕ

«Την ώρα που η ακροδεξιά απλώνει τα φτερά της σε όλη την Ευρώπη και το μήνυμα του Πολυτεχνείου είναι πιο επίκαιρο από ποτέ, ορισμένοι ιδιοκτήτες ιδιωτικών σχολείων βεβηλώνουν την ιστορική επέτειο του αγώνα της ελληνικής νεολαίας κατά της Χούντας… Η ΟΙΕΛΕ διαθέτει πολλές καταγγελίες σύμφωνα με τις οποίες κάποια ιδιωτικά σχολεία θα κάνουν την Παρασκευή κανονικά μάθημα, ή θα αφιερώσουν μικρό μέρος μόνο της ημέρας για την εκδήλωση». 

Αυτά ανέφερε στην καταγγελία που εξέδωσε η ΟΙΕΛΕ την ίδια στιγμή που η ναζιστική Χρυσή Αυγή μέσω του υπόδικου ναζί Λαγού δήλωνε ξεδιάντροπα στη Βουλή ότι «είμαστε στη ευχάριστη θέση να μαθαίνουμε ότι πολλά ιδιωτικά σχολεία φέτος δεν θα συμμετάσχουν στην προπαγάνδα όπου βάζουν τα νέα παιδιά να μαθαίνουν με το έτσι θέλω ότι υπήρχαν νεκροί, ενώ δεν υπήρχαν».  

 “Θεωρήσαμε ότι αυτό υποτιμά τη μνήμη του Πολυτεχνείου αλλά και τους αγώνες της νέας γενιάς, και πως αυτή η νέα γενιά διαπαιδαγωγείται στο σχολείο. Η αργία και ο εορτασμός του Πολυτεχνείου είναι κατάκτηση για τα σχολεία, δημόσια και ιδιωτικά και θεωρήσαμε ότι πρέπει να την υπερασπίσουμε”, δήλωσε στην Εργατική Αλληλεγγύη ο Θανάσης Διαβολάκης, μέλος ΔΣ της ΟΙΕΛΕ.

“Την Παρασκευή 16/11 πραγματοποιήθηκαν στα σχολεία της χώρας οι μαθητικές εκδηλώσεις για τα 45 χρόνια από την εξέγερση του Πολυτεχνείου. Οι εκδηλώσεις αυτές είναι το καλύτερο, το πιο βιωματικό, το πιο συμμετοχικό για τα παιδιά  και -ως εκ τούτου -το πιο αποτελεσματικό μάθημα της σύγχρονης ελληνικής ιστορίας”, λέει στην Εργατική Αλληλεγγύη η Δώρα Κιντή, εκπαιδευτικός στο ΓΕΛ Παλαιόχωρας του νομού Χανίων. “Το εκπαιδευτικό και μαθητικό κίνημα τις υπερασπίστηκε τα τελευταία 45 χρόνια και θα εξακολουθήσει να τις υπερασπίζεται, απέναντι σε όλους τους αρνητές της εξέγερσης και των νεκρών της”.