Εργατικό κίνημα
Αρχαιολόγοι: 24ωρη απεργία εργαζόμενων 23/11

24ωρη απεργία την Παρασκευή 23 Νοεμβρίου για τους εργαζόμενους στην ψηφιοποίηση κινητών μνημείων της ΔΔΕΑΜ προκήρυξε ο Σύλλογος Εκτάκτων Αρχαιολόγων (Σ.ΕΚ.Α.) ζητώντας να διασφαλιστεί η συνέχιση της εργασίας για το σύνολο του προσωπικού. Ο ΣΕΚΑ καλεί και σε κινητοποίηση έξω από το κτήριο του ΥΠΠΟΑ (Μπουμπουλίνας 20-22) στην παράσταση διαμαρτυρίας που θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή, 23/11, στις 11:30.

«Ο Σύλλογος Εκτάκτων Αρχαιολόγων καταγγέλλει την απαράδεκτη στάση του ΥΠΠΟΑ να προβεί στην απόλυση στις 30 Νοεμβρίου των εργαζομένων στο έργο της ψηφιοποίησης των κινητών μνημείων. Η αποτυχία παράδοσης της βάσης δεδομένων που θα υποδεχόταν τις ψηφιακές καταγραφές των κινητών μνημείων από την ιδιωτική εταιρεία “I KNOW HOW”, απειλεί να τινάξει στον αέρα όλο το έργο της ψηφιοποίησης και να βάλει στην κατάψυξη το προϊόν της πολύχρονης και κοπιώδους επιστημονικής εργασίας των 57 αρχαιολόγων που δουλεύουν σε αυτό το έργο. 

Το κωμικοτραγικό και σκανδαλώδες της υπόθεσης είναι ότι το Υπουργείο προσανατολίζεται στο να "θεραπεύσει" την πληγή που αφήνει ο νυν ανάδοχος με έναν νέο… ανάδοχο, με την "ελπίδα" ότι θα αποδειχθεί πιο φερέγγυος  από τον πρώτο. Ο ΣΕΚΑ παραμένει σθεναρά αντίθετος με την εμπλοκή ιδιωτικών εταιρειών στα έργα αρχαιολογικού ενδιαφέροντος και προασπίζεται τον δημόσιο χαρακτήρα του πολιτισμού».