Αντιφασιστικό και αντιρατσιστικό κίνημα
Επιτέλους! Έκλεισε η “Κομαντατούρ”

Έκλεισε η κομαντατούρ, τα κεντρικά γραφεία της Χ.Α στη Μεσογείων! “Χαιρόμαστε για το κλείσιμο των κεντρικών γραφείων των ναζί της Χρυσής Αυγής στη Μεσογείων. Είναι μια νίκη των χιλιάδων αγωνιστών και αγωνιστριών του αντιφασιστικού κινήματος που οδήγησαν σε πλήρη απομόνωση την Χρυσή Αυγή με τις διαρκείς και επίμονες κινητοποιήσεις” αναφέρει στην σχετική ανακοίνωση που εξέδωσε η ΚΕΕΡΦΑ. “Η εκλογική ήττα της Χρυσής Αυγής έκλεισε πλήρως την νόμιμη κάνουλα χρηματοδότησης των γραφείων-ορμητηρίων της ναζιστικής συμμορίας και έτσι ο φύρερ Μιχαλολιάκος παρέδωσε το κτίριο. Ήταν το ορμητήριο από όπου οργάνωσαν την δολοφονική επίθεση κατά του φοιτητή Αλέξη Λάζαρη πριν από δύο χρόνια”.

“Η 'Κεντρική Διοίκηση' της Χρυσής Αυγής υπήρξε δολοφονικό ορμητήριο, με πιο εμβληματική την επίθεση στον σπουδαστή Αλέξη Λάζαρη που στοχοποιήθηκε διερχόμενος στις 31/3/2017 από την 'ασφάλεια' των γραφείων με επικεφαλής τον χρυσαυγίτη Ζέρβα. Στην είσοδο της Μεσογείων εργάζονταν οι Πατέλης και Καζαντζόγλου, κατηγορούμενοι για τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα. Σε βίντεο από τα κινητά τους, διακρίνονται υλικά εκρηκτικού μηχανισμού, παρόμοια με αυτά που έχουν χρησιμοποιηθεί από τρομοκρατικές οργανώσεις” αναφέρει το jailgoldendawn.  

Να θυμίσουμε εδώ, ότι η “Πρωτοβουλία για το κλείσιμο των γραφείων ορμητηρίων της Χ.Α” που δημιουργήθηκε μετά την δολοφονική επίθεση στον Α. Λάζαρη, είχε πρωτοστατήσει τα προηγούμενα χρόνια σε μια σειρά από κινητοποιήσεις που έγιναν στους Αμπελόκηπους με αίτημα να κλείσουν τα κεντρικά γραφεία στη Μεσογείων. Αποφάσεις υποστήριξης του αιτήματος είχαν πάρει επίσης σωματεία και φορείς της περιοχής, το δημοτικό συμβούλιο καθώς και διαμερισματικά συμβούλια του Δ. Αθήνας.

“Έξι χρόνια από τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα, η Χρυσή Αυγή έχασε πολλά γραφεία-ορμητήρια και τώρα χάνει τα κεντρικά της. Είναι λόγος να κλιμακώσουμε τη δράση μας για να τους διαλύσουμε μια για πάντα, για να μην έχουν ούτε ένα ορμητήριο για δολοφονικές επιθέσεις” καταλήγει η ανακοίνωση της ΚΕΕΡΦΑ.

“Είναι πρόκληση, η κυβέρνηση της ΝΔ να εξακολουθεί να της παρέχει ασυλία και κάλυψη από την Αστυνομία για να ξαναβγαίνει στο δρόμο όπως έγινε στη Θεσσαλονίκη στη ΔΕΘ. Είναι η ίδια η κυβέρνηση που με τις ρατσιστικές επιθέσεις που ξεδιπλώνει κατά των προσφύγων ανοίγει το δρόμο στους Βελόπουλους και τους Μιχαλολιάκους. Γι' αυτό κανένας εφησυχασμός απέναντι στην φασιστική απειλή. Την Τετάρτη 18 Σεπτέμβρη στις 5.30μμ, όλοι και όλες μαζί ενωμένοι, πλημμυρίζουμε τους δρόμους στο Κερατσίνι. 

Και τη μέρα της απολογίας του Μιχαλολιάκου στη δίκη της Χρυσής Αυγής προχωράμε σε αποφάσεις συνδικάτων και φοιτητικών συλλόγων και με απεργίες και καταλήψεις διαδηλώνουμε μαζικά στα δικαστήρια για να ακουστεί ηχηρά η φωνή: επιτέλους κλείστε τους ναζί φυλακή”!