Αντιφασιστικό και αντιρατσιστικό κίνημα
Οριστική η καταδίκη Κουκούτση

Ξανά 15 μήνες καταδίκη για τον πρώην χρυσαυγίτη βουλευτή Κουκούτση για συκοφάντηση του Π.Κωνσταντίνου.

Το δικαστήριο απέρριψε ως ανυποστήρικτη την έφεση του Δημήτρη Κουκούτση, πρώην βουλευτή της Χρυσής Αυγής, ο οποίος είχε καταδικαστεί σε δεκαπέντε μήνες φυλάκιση με αναστολή για εξύβριση και συκοφαντική δυσφήμιση σε βάρος του δημοτικού συμβούλου Αθήνας και συντονιστή της ΚΕΕΡΦΑ Πέτρου Κωνσταντίνου. 

Συγκεκριμένα, τον Αύγουστο του 2012, είχε επιτεθεί σε αντιπροσωπεία του αντιρατσιστικού συλλαλητηρίου στο προαύλιο της Βουλής, στην οποία συμμετείχε και ο Πέτρος Κωνσταντίνου, ενώ αμέσως μετά εξέδωσε ανακοίνωση όπου ανέφερε ότι “πέταξε με τις κλωτσιές έξω από τη Βουλή τον Πακιστανολάγνο Πέτρο Κωνσταντίνου, αρχηγό του Ανταρσία, δολοφόνο της ΜΑΡΦΙΝ και όχι μόνο...” 

Ήταν η περίοδος που η Χρυσή Αυγή προσπαθούσε να μετατρέψει την εκλογική της δύναμη σε τάγματα εφόδου για τον έλεγχο των γειτονιών, σκορπώντας το τρόμο με επιθέσεις και μαχαιρώματα κατά μεταναστών και αντιπάλων της. Η στοχοποίηση του Π.Κωνσταντίνου ήταν μέρος της επίθεσης της Χρυσής Αυγής κατά των συμπαραστατών των μεταναστών και της αριστεράς.

Δικηγόρος στην υπόθεση ήταν ο Κώστας Παπαδάκης. Ως δικηγόρος της πολιτικής αγωγής στη δίκη της Χρυσής Αυγής πρόκειται να καταθέσει στην πρόεδρο την απόφαση της καταδίκης σε δεύτερο βαθμό του Κουκούτση.

Το αντιφασιστικό κίνημα που πέταξε έξω από τη Βουλή τη Χρυσή Αυγή και την οδήγησε να κλείσει ακόμη και τα κεντρικά γραφεία στην Μεσογείων συνεχίζει για να πάνε στη φυλακή όλοι οι νεοναζί δολοφόνοι της Χρυσής Αυγής.