Εργατικό κίνημα
REX: Κατάληψη από την κίνηση εργαζομένων στις τέχνες-Ρωγμή

10/4, Εκδήλωση για την Υγεία στο κατειλημμένο φουαγιέ του REX. Φωτό: Αργυρή Ερωτοκρίτου

Η κατάληψη που γίνεται στο Ρεξ από την κίνηση εργαζομένων στις τέχνες-Ρωγμή είναι κάτι που μπορούν να κάνουν σε ακόμα μεγαλύτερο βαθμό και έκταση τα ίδια τα συνδικάτα των καλλιτεχνών, πιέζοντας ότι οι χώροι του Πολιτισμού θα ανοίξουν με τους όρους των εργαζόμενων και όχι της κυβέρνησης και των μεγαλοπαραγωγών. Το Σάββατο το απόγευμα η συζήτηση για την δημόσια Υγεία που έγινε στο Ρεξ είχε μέγαλο ενδιαφέρον. Αυτό φάνηκε και από το πόσο καθηλωμένος ήταν ο κόσμος που παρακολουθούσε, πάνω από 100 άτομα. 

Τη συζήτηση άνοιξε η Αργυρή Ερωτοκρίτου, γιατρός στο Γεννηματάς, που έβαλε το συνολικότερο πλαίσιο του τι συμβαίνει στα νοσοκομεία και πώς αυτό επηρεάζει την καθημερινότητα όλων, ντόπιων και μεταναστών, πέρα από τους υγειονομικούς και το ίδιο επηρεάζουν όλους οι αγώνες στα νοσοκομεία. Στη συνέχεια μίλησε ο Κώστας Καταραχιάς, πρόεδρος του συλλόγου εργαζομένων του νοσοκομείου Άγιος Σάββας, που, με αφορμή και την απόλυσή του, κέντραρε στην επίθεση της κυβέρνησης στον συνδικαλισμό παράλληλα με την επίθεση σε όλη την εργατική τάξη και εξήγησε γιατί με την μετατροπή όλων των νοσοκομείων σε covid η υγειονομική κρίση γίνεται ακόμα μεγαλύτερη.

Η Φιλιώ Φραγκάκου, εργαζόμενη στην Καθαριότητα στον Άγιο Σάββα, περιέγραψε τι σημαίνει συνδικαλισμός με τα τρομερά παραδείγματα του σωματείου του Άγιου Σάββα, που εξηγούν γιατί η κυβέρνηση τρέχει να διώξει τον πρόεδρό του. Στη συνέχεια μίλησαν ο Θωμάς Παππάς, τεχνολόγος ιατρικών εργαστηρίων, μέλος σωματείου εργαζομένων ΓΝΑ Αλεξάνδρα, ο Θεόδωρος Μεγαλοοικονόμου, ψυχίατρος και η Δώρα Κουτσανέλλου, ψυχολόγος.