Εργατικό κίνημα
Νίκη στις καθαρίστριες

12/4, Συγκέντρωση στην Ερμού. Φωτό: Τάσος Αναστασιάδης

Δεν σταματούν τον αγώνα για επαναπρόσληψη και μονιμοποίηση οι απολυμένες καθαρίστριες του Υπουργείου Οικονομικών. Αντίθετα συνεχίζουν πιο οργισμένες και αποφασισμένες, με καθημερινές συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας έξω από το υπουργείο στην οδό Νίκης. Νέα συγκέντρωση συμπαράστασης πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 12/4 το απόγευμα με συμμετοχή συνδικαλιστών που προσκόμισαν νέα ψηφίσματα σωματείων γύρω από την καμπάνια συμπαράστασης που έχει ξεκινήσει ο Συντονισμός Εργατικής Αντίστασης. Την Πέμπτη στις 9πμ θα βρίσκονται με συγκέντρωση διαμαρτυρίας στα δικαστήρια στην Ευελπίδων για να κερδίσουν ασφαλιστικά μέτρα.

“Η συμπαράσταση στον αγώνα σας νομίζω ότι πρέπει να ανοιχτεί ευρύτερα στην κοινωνία. Συνεχίζουμε την καμπάνια με τα ψηφίσματα συμπαράστασης”, είπε ο Τάσος Αναστασιάδης από τον Συντονισμό Εργατικής Αντίστασης όταν πήρε τον λόγο στη συγκέντρωση. “Την Πέμπτη στα δικαστήρια θα είμαστε δίπλα σας στον αγώνα που δίνετε. Όμως για να μιλήσω ειλικρινά δεν είμαι πολύ αισιόδοξος για το αποτέλεσμα. Πριν από μια βδομάδα, ο Κ. Καταραχιάς έκανε αίτηση προσωρινής διαταγής για να μην απολυθεί μέχρι τις 25 του Μάη που θα εκδικαστούν τα ασφαλιστικά του μέτρα και το δικαστήριο το απέρριψε. Είναι σαν να λένε ότι δεν πειράζει που εν μέσω πανδημίας θα λείψει ενάμιση μήνα ένας ακτινολόγος με ειδίκευση στον υπέρηχο των καρκινοπαθών. Αυτή είναι η αντιμετώπιση των υπουργείων και της κυβέρνησης. Αν κερδίσουμε το δικαστήριο, θα γιορτάσουμε. Αν όχι, θα πρέπει να συνεχιστεί ο αγώνας και να οργανώσουμε μια μεγάλη συγκέντρωση συμπαράστασης με τα δεκάδες σωματεία που στηρίζουν τον αγώνα σας, ακόμα και με ζωντανή μουσική”. Με πολύ ένθερμα χειροκροτήματα οι συγκεντρωμένες έδειξαν ότι αποδέχονται την πρόταση με ενθουσιασμό.

Στη συνέχεια μαζί με το πανό τους διαδήλωσαν στην Ερμού και στο Μοναστηράκι φωνάζοντας το σύνθημα “Σταϊκούρα, με μας τα βρήκες σκούρα. Δεν υποχωρούμε, αν δεν δικαιωθούμε”, ξεσηκώνοντας τον κόσμο που περπατούσε στο δρόμο. Διαδήλωση στην Ερμού από τις καθαρίστριες οργανώνεται και την Τετάρτη 14/4 στις 12 το μεσημέρι.