Περιβάλλον
Παλατάκι: Σκάνδαλο 140 στρεμμάτων

"Ανταρσία στο Λιμάνι", Κινητοποίηση για το Παλατάκι

Δυναμική κινητοποίηση πραγματοποίησαν την Κυριακή 11/4 στο Λιοντάρι στον Πειραιά δεκάδες κάτοικοι, αντιδρώντας στην απεμπόλιση των δικαιωμάτων του Δήμου στα 140 στρέμματα στο Παλατάκι. Στη συγκέντρωση μίλησαν ο Θανάσης Διαβολάκης, δημοτικός σύμβουλος με την Ανταρσία στο Λιμάνι, η Δήμητρα Βήνη κοινοτική σύμβουλος στην Α΄ Κοινότητα, η Μαρία Ζαχαρία, γραμματέας του Εργατικού Κέντρου Πειραιά, ο Γιάννης Χαραλαμπάκης μέλος ΔΣ του φαρμακευτικού συλλόγου Πειραιά και ο Νίκος Λαγονίκος, κάτοικος της περιοχής. Παρευρέθηκαν οι δημοτικοί σύμβουλοι Πειραιά Δημήτρης Γκερλές (Πειραιάς για Όλους) και Νίκαιας-Ρέντη Κατερίνα Θωίδου (Ανταρσία στην Κοκκινιά).
Ο χώρος αυτός ανήκει εδώ και πάνω από 100 χρόνια στο δήμο Πειραιά. Όπως ενημέρωσε μάλιστα στη συγκέντρωση η Δήμητρα Βήνη, ο δήμος πληρώνει ακόμα για το συγκεκριμένο χώρο τον ΕΝΦΙΑ. Ο χώρος είχε παραχωρηθεί στον δημόσιο ΟΛΠ και ως εκ τούτου τώρα βρίσκεται στα χέρια της COSCO. 
Ο Θανάσης Διαβολάκης, δημοτικός σύμβουλος με την Ανταρσία στο Λιμάνι θύμισε πως “η Ανταρσία στο Λιμάνι και άλλες παρατάξεις αγωνιζόμαστε χρόνια για να επανέλθει η κυριότητα της έκτασης στο Δήμο και να αξιοποιηθεί προς όφελος των κατοίκων. Να γίνει ένα μεγάλο πάρκο, χώρος αναψυχής που τόσο τον έχουμε ανάγκη στην τσιμεντούπολη”. Αναφέρθηκε στην υποκρισία της COSCO που προσφέρει μια παιδική χαρά ενώ έχει πάρει 130 εκατομμύρια ευρώ από την Περιφέρεια Αττικής για να κατασκευάσει το λιμάνι στην Πειραϊκή.  
 “Λογαριάζουν όμως χωρίς τον ξενοδόχο” είπε κλείνοντας. “Οι κάτοικοι της περιοχής θα διεκδικήσουμε και θα κερδίσουμε αυτή την έκταση για να μπουν μπροστά οι ανάγκες της νεολαίας και των εργαζόμενων”.