Γράμματα και σχόλια
ΣΕΚ Ίλιον-Αγ. Ανάργυροι: Πέντε νέες συντρόφισσες στον πυρήνα μας!

27/3, Eξόρμηση με την Εργατική Αλληλεγγύη

Πέντε νέα μέλη στον πυρήνα Ιλίου-Αγ.Αναργύρων, στα Δυτικά, στο διάστημα από τις 8 Μάρτη μέχρι σήμερα.

Η επίθεση της κυβέρνησης σε όλους τους χώρους της εργασίας και της κοινωνικής ζωής -με πρόσχημα την πανδημία- κάνει ξεκάθαρο πλέον στον κόσμο ότι ο τρόπος να τους ανακόψουμε είναι η συσπείρωση και η οργάνωση εδώ και τώρα.

Η κυβερνητική προπαγάνδα και τα πληρωμένα ΜΜΕ της κυβέρνησης δεν είναι αρκετά να εμποδίσουν το θυμό του κόσμου που ψάχνει δρόμους να αντιδράσει αποτελεσματικά.

Στις εξορμήσεις μας με την Εργατική Αλληλεγγύη και το περιοδικό Σοσιαλισμός από τα Κάτω και τα υλικά μας στους εργατικούς χώρους αλλά και κάθε Σάββατο στις λαϊκές αγορές και τις πλατείες, συναντάμε όλο και πιο πολύ κόσμο που τον τελευταίο καιρό και ειδικά μετά τις 8 Μάρτη, συζητά  μαζί μας αναζητώντας τρόπους συγκεκριμένους να οργανώσει τον χώρο του, ζητώντας πληροφορίες για  τις ξεκινημένες μάχες σε άλλους εργασιακούς χώρους που βρίσκονται σε εξέλιξη.

Καθοριστικό ρόλο στο χτίσιμο της σχέσης μας  έχει παίξει η σταθερή παρουσία μας αλλά και οι αντιρατσιστικές και αντιφασιστικές κινητοποιήσεις και καμπάνιες με αποκορύφωμα την καταδίκη της ΧΑ στις 7 Οκτώβρη, οι μάχες στο χώρο της Υγείας και της Παιδείας, η καμπάνια ενάντια στην απόλυση του Κ. Καταραχιά στον Αγ. Σάββα, στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, ενάντια στις ιδιωτικοποίησεις που σαν κεντρική επιλογή της κυβέρνησης έχουν σκοπό να διαλύσουν κάθε έννοια κοινωνικού κράτους.

Βλέπουμε ότι τώρα, σε αντίθεση με προηγούμενες περιόδους ο κόσμος είναι αποφασισμένος να δώσει και να οργανώσει μαζί μας αυτές τις μάχες. Εκτός από την υπογραφή του στις καμπάνιες είναι πολύ πιο πρόθυμος να υπογράψει και την κάρτα μέλους και δικός μας ρόλος είναι να του την προτείνουμε με κάθε ευκαιρία.

Η Ε. μας παρακολουθούσε από τις αντιφασιστικές αντιρατσιστικές κινητοποιήσεις για την καταδίκη της ΧΑ και τις τοπικές εκδηλώσεις, συμμετείχε στα εβδομαδιαία φόρουμ του πυρήνα και στις 8 Μάρτη έγινε μέλος μας.

Νέο μέλος μας και η Γ., συμβασιούχος στην καθαριότητα, που την γνωρίσαμε επίσης στις 8 Μάρτη.

Η Λ., υγειονομικός, με προηγούμενη πολιτικοποίηση στην Αριστερά, αποφάσισε τώρα να δώσει τη μάχη μαζί μας.

Η Μ., εκπαιδευτικός, χωρίς προηγούμενη πολιτικοποίηση, μας βρήκε στη σαββατιάτικη εξόρμηση στη γειτονιά, υπογράφοντας τις καμπάνιες μας και την κάρτα μέλους για να οργανώσουμε μαζί.

Η 20 Μάρτη ήταν καθοριστική για την Α., που συμμετείχε στην πορεία μας, για να γραφτεί και να συνεχίσει τους αγώνες μαζί μας.

Οι πέντε νέες συντρόφισσες στον πυρήνα μας μαζί με όλους εμάς οργανώνουμε πλέον μαζί την παρέμβασή μας στην γειτονιά. Τυχαίο δεν είναι ότι είναι γυναίκες που η κρίση ρίχνει στην πλάτη τους περισσότερη δουλειά φορτώνοντας την καθημερινότητά τους με ρόλους προηγούμενων δεκαετιών.

Την μάχη όμως για τις ζωές μας θα την δώσουμε όλοι μαζί, άντρες γυναίκες, με όπλο τους αγώνες μας, με πίστη και αυτοπεποίθηση ότι μπορούμε συλλογικά να νικήσουμε την κυβέρνηση και το βάρβαρο σύστημα που βλέπει μόνο τα κέρδη για την κυρίαρχη τάξη θεωρώντας τους απο κάτω αναλώσιμους.

Η επαναστατική Αριστερά και το ΣΕΚ είναι εδώ, έτοιμο να μεγαλώσει τους πυρήνες του σε κάθε γειτονιά και πόλη, οργανώνοντας τις μάχες για τις ζωές μας κι ο κόσμος που όλοι συναντάμε στις πρωτοβουλίες και τις εξορμήσεις μας περιμένει να του το προτείνουμε τολμηρά και αποφασιστικά.

ΘΑ ΝΙΚΗΣΟΥΜΕ

Πυρήνας ΣΕΚ ΙΛΙΟΝ-ΑΓ.ΑΝΑΡΓΥΡΟΙ