Εργατικό κίνημα
Κυβερνητικό έγκλημα στον Ερυθρό

7 Απρίλη 2020, Ερυθρός

Για το «έγκλημα στον Ερυθρό» ένας είναι ο πραγματικός υπεύθυνος: η κυβέρνηση της ΝΔ. Αυτό τονίζει το Συντονιστικό Νοσοκομείων στην ανακοίνωσή του για τον θάνατο του 76χρονου ασθενή με covid που βρισκόταν διασωληνωμένος εκτός ΜΕΘ στον Ερυθρό.

«Εξοργισμένοι παρακολουθούμε τα αστυνομικά ρεπορτάζ και τις τοποθετήσεις κυβερνητικών στελεχών για τον θάνατο του 76χρονου στον Ερυθρό», αναφέρει. «Ο ασθενής αυτός κατέληξε λίγο μετά αφού βρέθηκε από τους εφημερεύοντες γιατρούς με την μηχανική του υποστήριξη αποσυνδεδεμένη. Ο ασθενής που διασωληνώθηκε λόγω covid19 ήταν ΕΚΤΟΣ ΜΕΘ!

Το συμβάν αυτό έγινε μάλιστα λίγα 24ωρα μετά την θρασύτατη και προκλητική δήλωση Μητσοτάκη ότι “όποιος χρειάζεται κλίνη ΜΕΘ την έχει”. Και αντί να τρέχουν να κρυφτούν ο Κικίλιας, ο Κοντοζαμανης και μαζί τους ο Μητσοτάκης, βλέπουμε να ενορχηστρώνουν μια ύπουλη μεθόδευση που ασχολείται με την αλβανική καταγωγή του φερόμενου ως δράστη ΜΗ διασωληνωμένου “γείτονα” του θανόντα, με την ψυχιατρική του κατάσταση, τον “πρότερο εγκληματικό του βίο”. Βλέπουμε και μαθαίνουμε ότι η διοίκηση του Ερυθρού ρωτάει τους γιατρούς αν τήρησαν τα υγειονομικά πρωτόκολλα, αν δηλαδή τους “ξέφυγε” κάτι στο ιστορικό του “γείτονα” πετώντας το μπαλάκι σε αυτούς για άλλη μια φορά και ζητώντας από αυτούς σε άθλιες συνθήκες να γίνονται και ντετέκτιβ, ή ακόμα χειρότερα μπάτσοι.

Είμαστε εξοργισμένοι και αηδιασμένοι. Ρατσιστικά και αντεπιστημονικά, επίμονα και ανεύθυνα, με την εγκληματική τους ελαφρότητα, οι πραγματικοί υπεύθυνοι του θανάτου του 76χρονου, δηλαδή οι κυβερνώντες, χρησιμοποιούν τα “σαΐνια” της ΕΛΑΣ και τα κανάλια τους για να μας αποπροσανατολίσουν...

Κύριοι και κυρίες της κυβέρνησης πρέπει να φύγετε τώρα! ... γιατί τολμάτε ακόμα και τώρα που χάσατε τελείως την μπάλα να κατηγορείτε τους ασθενείς μας, τους συναδέλφους μας γιατρούς και νοσηλευτές, τον κόσμο γενικότερα ότι εμείς φταίμε για όλα και καθόλου εσείς. Πρέπει να φύγετε γιατί μπροστά στον μαζικό θάνατο που έχετε προκαλέσει κουνάτε το δάχτυλο σε ασθενείς και υγειονομικούς.

Πρέπει να φύγετε γιατί δεν επιτασσετε τον ιδιωτικό τομέα, δεν κάνετε τις αναγκαίες μαζικές προσλήψεις, γιατί απολυετε επικουρικούς γιατρούς που σας αντιμιλάνε και διεκδικούν τα αυτονόητα. Πρέπει να φύγετε γιατί είστε ψεύτες, υποκριτές και Φαρισαίοι, παιδιά της βρώμικης τάξης σας που αν μπορουσατε θα μας παίρνατε και τα πόμολα φεύγοντας».