ΑΝΤΑΡΣΥΑ

Όπως αναφέρει το Δελτίο Τύπου: «Άμεσος στόχος καθορίστηκε η καταδίκη του «μνημονίου» κυβέρνησης-ΕΕ-ΔΝΤ και συνολικά της βάρβαρης πολιτικής του κεφαλαίου. Παράλληλα επιδιώκεται η μέγιστη δυνατή πολιτική καταδίκη της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ, αλλά και η αποδοκιμασία της ΝΔ που ουσιαστικά συναινεί στην κυβερνητική πολιτική, καθώς και του ακροδεξιού, ρατσιστικού ΛΑΟΣ που έχει στηρίξει ανοιχτά το ´Μνημόνιο´...».

«Απευθύνουμε αυτή την πρόταση πρώτα από όλα σε όλες τις αγωνίστριες και τους αγωνιστές του εργατικού και του νεολαιΐστικού κινήματος με τους οποίους συναντιόμαστε στις απεργίες και τις διαδηλώσεις. Σε εκείνους και εκείνες που συνειδητοποιούν ότι το ΠΑΣΟΚ, αφού καπηλεύτηκε τη λαϊκή ψήφο, σήμερα ηγείται της επίθεσης στους εργαζόμενους. Την απευθύνουμε στους αγωνιστές ενάντια στην επιχειρηματική-αντιδραστική μετάλλαξη του «τοπικού κράτους» και στην οικολογική καταστροφή. Την απευθύνουμε και σε όσες πολιτικές δυνάμεις και συλλογικότητες συνειδητοποιούν την ανάγκη για μια Αριστερά δύναμη ανατροπής, αντίπαλο δέος στο σύστημα της εκμετάλλευσης. Με αυτούς τους στόχους η ΑΝΤΑΡΣΥΑ θα οργανώσει περιφερειακή σύσκεψη στη Θεσσαλονίκη στο τρίτο δεκαήμερο του Αυγούστου» κλείνει το Δελτίο Τύπου.

Ηράκλειο

Ανοιχτή πρόταση - κάλεσμα της ΑΝΤΑΡΣΥΑ για τη συγκρότηση στις περιφερειακές εκλογές ψηφοδελτίων ανατροπής στη βάση ενός αντικαπιταλιστικού προγράμματος πάλης εξέδωσε και η ΑΝΤΑΡΣΥΑ του νόμου Ηρακλείου που αναφέρει σχετικά με τον Καλλικράτη: «Αναπόσπαστο τμήμα της επίθεσης είναι και η αναδιάρθρωση των μηχανισμών του «τοπικού κράτους» μέσα από το σχέδιο ´Καλλικράτης´. Είναι βαθιά αντιδραστική και αντιδημοκρατική μεταρρύθμιση που έρχεται να κάνει πράξη τις πολιτικές του ´Μνημονίου´».

Ιδιωτικές Ελεγκτικές Εταιρίες

Ανακοινώσεις εξέδωσε κεντρικά η ΑΝΤΑΡΣΥΑ ενάντια στην πολιτική επιστράτευση των φορτηγατζήδων (βλέπε σελίδα 11) και ενάντια στις ιδιωτικές ελεγκτικές εταιρίες που επέβαλαν κυβέρνηση-ΔΝΤ-ΕΕ στα νοσοκομεία και μια σειρά από οργανισμούς του Δημοσίου: «Για ποιο λόγο χρειάζονται ιδιώτες ελεγκτές για να «αποκαλύψουν» τις σπατάλες, όταν αυτές ακριβώς οι σπατάλες, οι υπερκοστολογήσεις, η εισφοροδιαφυγή και πολλά άλλα έχουν έρθει στο φως πολλές φορές στο παρελθόν από τους ίδιους τους εργαζόμενους, τα σωματεία τους και το σύνολο του εργατικού κινήματος; Με ποια διαδικασία επιλέχθηκαν οι πέντε ιδιωτικές εταιρείες και πόσο θα κοστίσουν στον ελληνικό λαό οι συμβάσεις που έχουν συνάψει με το Υπουργείο Οικονομικών;» αναφέρει η δευτέρη ανακοίνωση.