ΕΒΟ - ΠΥΡΚΑΛ

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το Γενικό Λογιστήριο, θα πραγματοποιήσουν οι εργαζόμενοι των Ελληνικών Αμυντικών Συστημάτων (ΕΒΟ – ΠΥΡΚΑΛ) του Αιγίου, την Τετάρτη 13/2, στις 11:30 πμ. Αιτία είναι οι τεράστιες περικοπές μισθών που έχουν επιβληθεί (60%), αλλά και η καθυστέρηση καταβολής των δεδουλευμένων, με αποτέλεσμα οι πληρωμές να γίνονται τρεις φορές το χρόνο (Πάσχα, Χριστούγεννα, Καλοκαίρι).

Εν τω μεταξύ, μια σημαντική επιτυχία για τις αγωνιστικές δυνάμεις, σημειώθηκε στις εκλογές που έγιναν στο Σωματείο Εργαζομένων ΠΥΡΚΑΛ Υμηττου. Η Ανεξάρτητη Συσπείρωση, το σχήμα που διεκδικεί την αγωνιστική κλιμάκωση, κατέβηκε για πρώτη φορά με 11 υποψήφιους παίρνοντας 95 ψήφους και 3 έδρες στο Δ.Σ, σπάζοντας την αυτοδυναμία της ΠΑΣΚΕ στο σωματείο, η οποία έχασε 2 έδρες (είχε 6). Αναλυτικά τα αποτελέσματα για το νέο Δ.Σ: ΑΣΚ (ΠΑΣΚΕ) 129 ψήφοι και 4 έδρες (είχε 6), Ανεξάρτητη Συσπείρωση 95 ψήφοι και 3 έδρες, ΔΑΚΕ 72 ψήφοι και 3 έδρες (2), ΠΑΜΕ – Εργατική Ενότητα 35 ψηφοι και 1 έδρα (3). Η Εργατική Αλληλεγγύη στήριξε την Ανεξάρτητη Συσπείρωση με το μέλος της Παναγιώτη Καινούργιο, ο οποίος και συμμετείχε στο ψηφοδέλτιο.

• Σε νέα γενική συνέλευση την Τετάρτη 13/2, θα προχωρήσουν οι εργαζόμενοι στην Ελληνική Χαλυβουργία, για να εκτιμήσουν τη στάση τους μετά και τον συνεχιζόμενο εμπαιγμό από την πλευρά της εργοδοσίας.