ΟΛΜΕ: Γύρος συνελεύσεων

Γύρος Γενικών Συνελεύσεων ξεκινάει στις ΕΛΜΕ στις οποίες θα συζητηθεί η εισήγηση της Ομοσπονδίας. Απέναντι στα νέα μέτρα της κυβέρνησης, στις συγχωνεύσεις τμημάτων και σχολείων, στην έλλειψη χρηματοδότησης και καθηγητών, στην αξιολόγηση προτείνεται να παρθεί απόφαση για εβδομάδα δράσης στην οποία θα υπάρχει 48ωρη απεργία.

Συγκεκριμένα, η ΟΛΜΕ προτείνει η εβδομάδα δράσης να είναι είτε από τις 4 έως τις 8 Μάρτη ή από τις 11 έως 15 Μάρτη μαζί με τη ΔΟΕ. Εκτός από την 48ωρη απεργία, προτείνει να γίνουν συλλαλητήρια ανά πόλεις και παραστάσεις διαμαρτυρίες στις κατά τόπους Διευθύνσεις Εκπαίδευσης.

Η Γενική Συνέλευση των προέδρων των ΕΛΜΕ θα γίνει με την ολοκλήρωση του γύρου των Γενικών Συνελεύσεων το Σάββατο 23/2 στην Αθήνα.

Η πρόταση της ΟΛΜΕ τονίζει «Οφείλουμε να συνεχίσουμε τον αγώνα μας για: να ανατρέψουμε την πολιτική των μνημονίων κυβέρνησης και τρόικας (ΕΕ-ΔΝΤ-ΕΚΤ) και των εφαρμοστικών τους νόμων, που πλήττουν τους εκπαιδευτικούς αλλά  και όλους τους εργαζόμενους, τη δημόσια εκπαίδευση αλλά και όλα τα κοινωνικά αγαθά».