Χαλκίδα: εκδήλωση της ΚΕΕΡΦΑ

Μεγάλη επιτυχία είχε η εκδήλωση της ΚΕΕΡΦΑ Χαλκίδας αφού πάνω από 25 άτομα κυρίως καθηγητές και μαθητές, αλλά και μετανάστες από την Πακιστανική Κοινότητα της περιοχής, βρέθηκαν στο Εργατικό Κέντρο της πόλης για να συζητήσουν αλλά και να οργανώσουν την συνέχεια του αντιρατσιστικού και αντιφασιστικού αγώνα.

Μετά την εισήγηση του Πέτρου Κωνσταντίνου και την γενικότερη εικόνα σχετικά με το αντιφασιστικό κίνημα η κουβέντα, κινήθηκε περισσότερο στα θέματα οργάνωσης στους χώρους της εκπαίδευσης. Μιλήσαμε για το ζήτημα της Ιθαγένειας στα παιδιά των μεταναστών και τονίσαμε την αναγκαιότητα να οργανωθεί και στα σχολεία της Χαλκίδας μια πολύ δυνατή καμπάνια. Συζητήσαμε με ποιον τρόπο θα ανοιχτούμε σε όλα τα σχολεία και με προκυρήξεις αλλά και με αφίσες σε όλη την πόλη ώστε να ενημερώσουμε όσο κόσμο περισσότερο μπορούμε και να οργανώσουμε μια μεγάλη μέρα δράσης στις 21 Μάρτη.

Στο δικό μου το σχολείο έχουμε ήδη κανονίσει αντιρατσιστική και αντιφασιστική προβολή την εβδομάδα που μας έρχεται και ετοιμαζόμαστε να έρθουμε σε επαφή και με άλλες ομάδες όπως η Αλληλεγγύη Χαλκίδας ζητώντας τους να μπουν και αυτοί στο αντιφασιστικό μέτωπο αλλά και να οργανώσουν για τις 21 Μάρτη.

Μάνια Καρτελιά, μαθήτρια, ΚΕΕΡΦΑ Χαλκίδας