Περιφέρεια Ιονίων: Όχι στην εκποίηση

Ομόφωνη απόφαση ενάντια στην εκποίηση της δημόσιας έκτασης «Ερημίτης» στην Κασσιώπη της Κέρκυρας έβγαλε το Περιφερειακό Συμβούλιο Ιονίων Νήσων. Το Περιφερειακό Συμβούλιο εξέδωσε την απόφαση του μετά από κοινή εισήγηση της παράταξης που στηρίζει η ΑΝΤΑΡΣΥΑ, την «Αντικαπιταλιστική Αριστερά στα Ιόνια» και την παράταξη που στηρίζει το ΚΚΕ, τη «Λαϊκή Συσπείρωση».

Το Περιφερειακό Συμβούλιο τονίζει ότι κυβέρνηση και ΤΑΙΠΕΔ πρέπει να ανακαλέσουν άμεσα την παραχώρηση του «Ερημίτη» για 99 χρόνια και να «ανακηρυχθεί η περιοχή σαν ιδιαίτερου φυσικού κάλλους, απολύτου προστασίας, να μην ιδιωτικοποιηθεί με οποιονδήποτε τρόπο, ούτε να οικοδομηθεί όπως ήδη προβλέπεται στο από 19/6/2012 Π. Δ. ΦΕΚ 229 για την “προστασία των νησιώτικων υγρότοπων” στο οποίο έχει ήδη ενταχθεί ο Ερημίτης».

Σημαντικό ρόλο στην έκδοση της απόφασης έπαιξε η δυναμική παρουσία των κατοίκων της περιοχής, των τοπικών κινήσεων και η συνεργασία των δυνάμεων της αριστεράς. Παρών στη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου ήταν μέλη της Κίνησης ενάντια στο ξεπούλημα του «Ερημίτη» και της Συντονιστικής Αγώνα, μέλη του ΠΑΜΕ, μέλη Περιβαλλοντικών Συλλόγων.

H Τόνια Λαχανιώτη, περιφερειακή σύμβουλος με την «Αντικαπιταλιστική Αριστερά» στην εισήγηση της (μπορείτε να τη διαβάσετε ολόκληρη http://tinyurl.com/d4dp3na) αναφέρθηκε αναλυτικά στις κινήσεις που επιχειρούν ΤΑΙΠΕΔ και κυβέρνηση, στα σκάνδαλα που έχουν ήδη αποκαλυφθεί για το ΤΑΙΠΕΔ, εξήγησε ποια είναι η εταιρεία NCH Capital και τα σχέδια της για την «αξιοποίηση της περιοχής» και θύμισε τους αγώνες των κατοίκων της περιοχής για να σταματήσουν το έγκλημα του ξεπουλήματος του «Ερημίτη».

O Θοδωρής Γούλης από τη Λαϊκή Συσπείρωση συμπλήρωσε ότι «οι ιδιωτικοποιήσεις Δημόσιων εκτάσεων και υποδομών, καθώς και υπηρεσιών, αποτελεί στρατηγικό σχεδιασμό της ΕΕ και της ελληνικής αστικής τάξης και των κομμάτων της και υλοποιείται συγχρόνως με τα αντιλαϊκά μέτρα. Στόχος τους είναι να ανοίξουν νέα πεδία κερδοφορίας για τους επιχειρηματικούς ομίλους και να εξασφαλίσουν φτηνούς εργάτες».