Κοίτα ποιοι μιλάνε για λογοκρισία!

Ο σκιτσογράφος των ΝΕΩΝ έδωσε τον «καλύτερο» του εαυτό για να επιτεθεί στην παρουσία των βουλευτίνων, Ζωής Κωνσταντοπούλου και Ραχήλ Μακρή, στην κινητοποίηση των εργαζόμενων της ΕΡΤ στο Ραδιομέγαρο μετά την επέμβαση των ΜΑΤ. Δύσκολα μπορεί κανείς να τον ανταγωνιστεί σε σεξιστική χυδαιότητα. Η Κατερίνα Θωίδου γράφει στις διπλανές στήλες για τη μάχη απέναντι στο σεξισμό και την απαραίτητη σύγκρουση με όποιον τον χρησιμοποιεί.

Όμως, η ιστορία δεν έμεινε εκεί. Τα ΝΕΑ της Πέμπτης (14/11) αφιερώνουν τρεις σελίδες για να υποστηρίξουν ότι η Αριστερά λογοκρίνει ακόμα «και μια τέχνη εξ ορισμού ανίερη».

Μάλιστα, υπάρχει και ειρωνικό «χτύπημα» στο πρωτοσέλιδο «Βοήθειααα λογοκρισία!» που αναφέρεται στην εφημερίδα Αυγή, η οποία την προηγούμενη μέρα είχε γράψει για τα σκίτσα και τα δημοσιεύματα των ΝΕΩΝ.

Ο υπότιτλος στο πρωτοσέλιδο είναι χαρακτηριστικός: «Το σόου της Ζωής Κωνσταντοπούλου και το δικαίωμα στη σάτιρα». Στις τρεις σελίδες που ακολουθούν, τα ΝΕΑ έχουν επιστρατεύσει σκιτσογράφους και δημοσιογράφους για να υποστηρίξουν ότι η αξιωματική αντιπολίτευση επιχειρεί να λογοκρίνει όποιον διαφωνεί μαζί της και «ότι εγκαινιάζει μια πολύ επικίνδυνη τακτική για τα δημοσιογραφικά ήθη της χώρας».

Από κοντά σε αυτό το σίριαλ ο Πάγκαλος με τις δηλώσεις του για τα «μυτερά κάγκελα» στα οποία κάθονται οι βουλευτίνες, αλλά και ο Τατσόπουλος με το νέο του πόνημα «Το τριπλό ατόπημα της Αυγής», δημοσιευμένο στα…ΝΕΑ (16/11).

Σε ένα απόγευμα

Ποιοι είναι όμως αυτοί που κατηγορούν την Αριστερά για λογοκρισία; Η κυβέρνηση Σαμαρά δεν είναι αυτή που έκλεισε την ΕΡΤ σε ένα απόγευμα; Ποιος έχει ρίξει κατ’ επανάληψη τους εγχώριους πομπούς και έχει απαγορεύσει την εκπομπή του σήματος της ΕΡΤ μέσω δορυφόρου; Ποιος έβαλε τα ΜΑΤ να επέμβουν τα ξημερώματα και να διακόψουν το πρόγραμμα που έβγαινε από το Ραδιομέγαρο; Ποιος απείλησε με νέα επέμβαση της Αστυνομίας στο Πολυτεχνείο εξαιτίας της επιλογής των εργαζόμενων να κάνουν ραδιοφωνικές εκπομπές από την Πατησίων;

Η κυβέρνηση βέβαια δεν είναι μόνη της. Όλος ο φιλοκυβερνητικός Τύπος εδώ και πέντε μήνες δίνει τα ρέστα του για να παρουσιάσει ότι οι κινητοποιήσεις στην ΕΡΤ φθίνουν, ότι οι εργαζόμενοι θα επιλέξουν τελικά να στελεχώσουν τη Δημόσια Τηλεόραση.

Πραγματικά, η κυβέρνηση και τα «παπαγαλάκια» της κάνουν το «άσπρο-μαύρο» στα ζητήματα της λογοκρισίας. Οι πρόσφατες επιθέσεις είναι συνέχεια της δίωξης του Σάββα Μιχαήλ και του Κωνσταντίνου Μουτζούρη, των διώξεων κατά της ΚΕΕΡΦΑ και του Πέτρου Κωνσταντίνου, της δίωξης κατά της Εργατικής Αλληλεγγύης. Σε όλες τις παραπάνω περιπτώσεις βρίσκονται χέρι χέρι με τη Χρυσή Αυγή.

Αυτό που δείχνουν αυτές οι επιθέσεις είναι τη γύμνια της κυβέρνησης. Η δικομματική ΝΔ-ΠΑΣΟΚ κρέμεται από μια κλωστή και προσπαθεί με κάθε τρόπο να ρίξει λάσπη στην Αριστερά. Τα επιτελεία του Σαμαρά και του Βενιζέλου βλέπουν ότι η πλειοψηφία βλέπει ως εναλλακτική λύση την Αριστερά και θα κάνουν ό,τι μπορούν για να εμποδίσουν αυτό το ρεύμα.

Θα ήθελαν να ήμασταν «όλοι Τατσόπουλοι», να αποδεχτούμε όλους τους συμβιβασμούς. Όμως, τίποτα δεν τους βγαίνει. Οι εργατικοί αγώνες δίνουν το πιο καθαρό μήνυμα: σύγκρουση με την κυβέρνηση του «μαύρου» μέχρι τη νίκη!

Το είπαν τραγουδιστά οι εργαζόμενοι της ΕΡΤ και οι συμπαραστάτες τους στην πορεία του Πολυτεχνείου: «Τίποτα, τίποτα δεν μας σταματά, την ΕΡΤ θα την ανοίξουμε χωρίς το Σαμαρά». Και ας μας κατηγορήσουν τα ΝΕΑ για λογοκρισία…