Εκδηλώσεις ΚΕΕΡΦΑ

“Την Τετάρτη 13/11, πραγματοποιήθηκε η πρώτη εκδήλωση της ΚΕΕΡΦΑ Παντείου για τη φετινή χρονιά, με θέμα την ιστορική άνοδο του φασισμού και τη μάχη ενάντια στους νεοναζί σήμερα. Ομιλητές ήταν ο Προκόπης Παπαστράτης, καθηγητής στο Πάντειο και μέλος του κεντρικού συντονιστικού της ΚΕΕΡΦΑ κι ο Κώστας Πίττας, υπεύθυνος του Μαρξιστικού Βιβλιοπωλείου και αγωνιστής της κατάληψης του Πολυτεχνείου το '73. Ο σ. Παπαστράτης αναφέρθηκε στην άνοδο Μουσολίνι, Μεταξά και Χίτλερ τη δεκαετία του '30 κι ο σ. Πίττας έβαλε τη σύγχρονη διάσταση του φασισμού και του αντιφασιστικού κινήματος. Ακολούθησε πλούσια συζήτηση με περισσότερους από 30 φοιτητές να συμμετέχουν στην εκδήλωση. Αρκετοί άφησαν στοιχεία επικοινωνίας για συνεχίσουν τη δράση μαζί μας. Ήταν μια πολύ καλή εκδήλωση που έδειξε ότι δυναμώνουμε”, τόνισε μιλώντας στην ΕΑ ο Μάνος Αναγνώστου από την ΚΕΕΡΦΑ Παντείου.

Με απαγγελία άνοιξε η συνέλευση του Κεραμεικού-Κολωνού στις 13/4 αφού ο ηθοποιός Αλέξανδρος Μαρτζούκος που ήταν ομιλητής στην εκδήλωση μαζί με συναδέλφους του είχαν ετοιμάσει να παρουσιάσουν ένα κομμάτι από Μπρεχτ. “Σημαντική ήταν και η συζήτηση που ακολούθησε μετά τις ομιλίες πάνω στο με ποιο τρόπο πρέπει να βγει το αντιφασιστικό κίνημα μετά την προσπάθεια των νεοναζί να μεταμφιεστούν σε θύματα ύστερα από την επίθεση στα γραφεία τους στο Νέο Ηράκλειο”, αναφέρει ο Παντελής Γαβριηλίδης. “Από την πλευρά μας θυμίσαμε πως λίγες μόνο μέρες πριν την επέτειο για τα 40 χρόνια από την καταστολή της εξέγερσης του Πολυτεχνείου πρέπει να έχουμε ξεκάθαρο πως το αντιφασιστικό κίνημα δεν πρέπει να πέσει στην παγίδα του 'συνταγματικού τόξου' και της θεωρίας των δύο άκρων”.

“Στους Αμπελόκηπους έχουμε το θλιβερό προνόμιο να βρίσκεται η Κομαντατούρ της Χρυσής Αυγής. Η εμπειρία των τελευταίων ετών με τα τεράστια συλλαλητήρια αλλά και της σύνδεσης του εργατικού κινήματος με τον αντιφασιστικό και αντιρατσιστικό αγώνα ήταν μέρος της συζήτησης στην συνέλευση της τοπικής στις 14/11. Ομιλητής, εκτός του Πέτρου Κωνσταντίνου και του Τάκη Ζώτου από το Κ.Σ. της ΚΕΕΡΦΑ, ήταν ο γραμματέας του Σωματείου των εργαζόμενων στον Αγ. Σάββα, Κώστας Καταραχιάς, που έκανε μια σημαντική εισήγηση τόσο σε σχέση με τις προσπάθειες των χρυσαυγιτών να μπουν στα νοσοκομεία με τις ρατσιστικές καμπάνιες για “αίμα μόνο για Έλληνες”, όσο και για τις προσπάθειες από την μεριά των νοσοκομειακών γιατρών και της ομοσπονδίας τους (ΟΕΝΓΕ) να αντιμετωπίσουν την ανθρωπιστική κρίση που έχει ξεσπάσει στα ρατσιστικά στρατόπεδα συγκέντρωσης με χιλιάδες μετανάστες φυλακισμένους σε άθλιες συνθήκες. Η οργάνωση των επόμενων ραντεβού, όπως η συγκέντρωση ενάντια στη δίωξη της Εργατικής Αλληλεγγύης στις 12 Δεκέμβρη και της σημαντικής δίκης για την δολοφονία του Λουκμάν στις 18/12 ήταν κομμάτι της συζήτησης για την συνέχεια”, υπογράμμισε η Στέλλα Μυρισιώτη.


ΝΕΑ ΙΩΝΙΑ

ΠΕΜΠΤΗ 21/11, Δημαρχείο Ν.Ιωνίας (Αγ. Γεωργίου και Αντλιοστασίου), 7μμ

Ομιλητές: Τζαβέντ Ασλάμ, επικεφαλής Πακιστανικής Κοινότητας, Τάσος Αναστασιάδης, ΣΕΑ, Άννα Κωνσταντακάκη, απεργός ΕΡΤ

ΤΕΙ ΑΘΗΝΑΣ

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 22/11, εσωτ. Αίθριο ΣΔΟ 1μμ

Σύσκεψη

ΝΙΚΑΙΑ - ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΣ

ΣΑΒΒΑΤΟ 23/11 Πολιτιστικός Χώρος «Μάνος Λοϊζος» (Θηβών 245) 6μμ Εκδήλωση

Ομιλητές: Κατερίνα Θωίδου, συντ/κό ΚΕΕΡΦΑ, Τζαβέντ Ασλάμ, Πακιστανική Κοινότητα, Μαρία Ντεβενζή, εκπαιδευτικός, Κώστας Παπαδόπουλος, δημοτικός σύμβουλος Νίκαιας-Ρέντη, Θανάσης Διαβολάκης, δημοτικός σύμβουλος Πειραιά, Δέσποινα Τουλουμτζίδου, αντιπρόεδρος συλλόγου εργαζόμενων Δήμου Νίκαιας - Ρέντη

8μμ συναυλία

ΧΑΛΑΝΔΡΙ

ΚΥΡΙΑΚΗ 24/11  Κέντρο Νεότητας Χαλανδρίου (Δαναϊδών και Αντιγόνης) 12πμ

Ανοιχτή εκδήλωση-συζήτηση: «Κάτω τα χέρια από τους Ρομά»

Ομιλητές: Στέλιος Καλαμιώτης, πρόεδρος Πολιτιστικού Συλλόγου Ρομά, « Η Ελπίδα»

Κώστας Παπαδάκης, δικηγόρος, Κ.Σ ΚΕΕΡΦΑ, Παναγιώτης Δημητράς, Ελληνικό

Παρατηρητήριο Συμφωνίας του Ελσίνσκι, Νίκος Γεωργίου, ΚΕΕΡΦΑ Χαλανδρίου,

Στέργιος Μανουράς, εκπαιδευτικός Ε' ΕΛΜΕ

ΑΙΓΑΛΕΩ – ΧΑΪΔΑΡΙ

ΔΕΥΤΕΡΑ 2/12 αίθουσα «Γιάννης Ρίτσος» 7μμ

Ομιλητές: Πέτρος Κωνσταντίνου, συντονιστής ΚΕΕΡΦΑ, Παναγιώτης Σάμιος, πρόεδρος Συλλόγου Δασκάλων Αιγάλεω, Δήμητρα Οικονόμου, απεργιακή επιτροπή Β’ ΕΛΜΕ Δυτικής Αττικής