Nα καταδικαστούν οι νεοναζί δολοφόνοι του Σαχζάτ Λουκμαν και οι εμπρηστές χρυσαυγίτες

Αυτά τονίζονται στην ανακοίνωση που εξέδωσε η ΚΕΕΡΦΑ, η οποία, λίγες μέρες πριν τη δίκη, στις 14 Δεκέμβρη στις 6μμ στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Αθήνας (Ακαδημίας 50) οργανώνει εκδήλωση-συζήτηση τιμής και μνήμης στον Σαχζάτ Λουκμάν με προβολή βίντεο με συνεντεύξεις από την οικογένεια του δολοφονημένου μετανάστη.

Η μέθοδος δολοφονίας του Σαχζάτ είχε τα ίδια χαρακτηριστικά με αυτά της δολοφονίας του Παύλου Φύσσα. Οι δύο χρυσαυγίτες βγήκαν παγανιά ως τάγμα εφόδου οπλισμένοι με πτυσσόμενο μαχαίρι. Τον άφησαν στον τόπο με ένα επαγγελματικό χτύπημα, όπως αυτό του Ρουπακιά. Στα σπίτια τους βρέθηκαν άλλες τρεις «πεταλούδες», ρόπαλα, σφαίρες πολεμικού όπλου, σφεντόνες και αεροβόλο με μεταλλικά σφαιρίδια, αλλά και προεκλογικά φυλλάδια της Χρυσής Αυγής. Ομως στο κατηγορητήριο δεν συμπεριλαμβάνονται τα ρατσιστικά κίνητρα.

Η δίκη των δύο δολοφόνων νεοναζί είναι πολύ σημαντική, καθώς η υπόθεση της δολοφονίας του Σαχζάτ Λουκμάν συμπεριλαμβάνεται στο πόρισμα Βουρλιώτη που έχει σταλεί στον Αρειο Πάγο, βάσει του οποίου η Χρυσή Αυγή αποτελεί εγκληματική οργάνωση. Η έκβαση αυτής της δίκης θα επηρεάσει σε μεγάλο βαθμό τη δίκη της Χρυσής Αυγής όποτε και αν αυτή γίνει. “Καλούμε τους εργαζόμενους και τη νεολαία, τα συνδικάτα, τα δημοτικά συμβούλια, τους φοιτητικούς συλλόγους, τις κινήσεις υπεράσπισης των δικαιωμάτων, να δώσουν δυναμικό παρών στην συγκέντρωση καταδίκης των δολοφόνων της Χρυσής Αυγής”, αναφέρεται στην ανακοίνωση.


Εμπρηστές

Δικάζονται την Τετάρτη 20 Νοέμβρη στο Β’ Αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Αθηνών οι δύο Χρυσαυγίτες Νίκος Παπαβασιλείου και Γιώργος Περρής για εμπρησμό από πρόθεση, παράνομη βία από κοινού και διακεκριμένη περίπτωση φθορά από κοινού.

Οι Παπαβασιλείου και Περρής δικάζονται γιατί το βράδυ της 13/05/2013 προς 14/05/2013 απείλησαν με βία τον Καμερουνέζο ιδιοκτήτη του μπαρ Cointreau στην οδό Λεμεσού στην Πλατεία Αμερικής να μην ανοίξει το κατάστημά του και στη συνέχεια κατά τις 2 τα ξημερώματα του έβαλαν φωτιά χρησιμοποιώντας βαριοπούλα για να σπάσουν τη τζαμαρία και βενζίνη για τον εμπρησμό.

Στην αρχή οι Παπαβασιλείου και Περρής αρνήθηκαν ότι συμμετείχαν στον εμπρησμό. Εμφάνισαν τη δράση τους ως αποτέλεσμα της “αγανάκτησης” των κατοίκων για την εγκληματικότητα και τη φασαρία που προκαλούν οι Αφρικανοί μετανάστες στην περιοχή. Στις απολογίες τους, οι Παπαβασιλείου και Περρής μιλούν ανοιχτά για συγκρότηση σώματος που “αστυνόμευε” και “περιπολούσε” την περιοχή με βάρδιες, σε “ομάδες των πέντε”. Τον Σεπτέμβρη του 2012 είχαν σπάσει τα γραφεία της Τανζανικής Κοινότητας.

Ο Παπαβασιλείου δουλεύει σε νυχτερινά κέντρα ως τραγουδιστής και είναι μέλος της Χρυσής Αυγής Εμφανίζεται σε πλήθος φωτογραφιών με τον δολοφόνο του Παύλου Φύσσα, Γιώργο Ρουπακιά (δεν είναι τυχαίο ότι σε αναρτήσεις στο facebook ο Παπαβασιλείου δήλωνε μέλος του πυρήνα Νίκαιας). Ο Περρής είναι κατά δήλωσή του “αγανακτισμένος” ψηφοφόρος της Νέας Δημοκρατίας, είχε ήδη αναγνωριστεί από τα μέλη της Τανζανικής Κοινότητας τον Σεπτέμβρη του 2012 ως μέλος της ομάδας που έσπασε τα γραφεία της και σε βάρος του εκκρεμεί ποινική δίωξη.

Μέλη της πρωτοβουλίας για την Πολιτική Αγωγή του Αντιφασιστικού Κινήματος θα παραστούν στη δίκη με στόχο την καταδίκη των εγκληματιών και την ανάδειξη της σύνδεσής τους με τη ναζιστική Χρυσή Αυγή.