Θεσσαλονίκη: Όχι στο φασισμό

“Μετά τις ομιλίες από εκπρόσωπο του Εργατικού Κέντρου, τον Μπάμπη Κουρουνδή από την ΑΝΤΑΡΣΥΑ και τον Κώστα Τορπουζίδη από την ΚΕΕΡΦΑ, ακολούθησε πορεία από την οδό Αριστοτέλους προς τα γραφεία της Χρυσής Αυγής. Με συνθήματα και δυνατό παλμό φτάσαμε μέχρι τη συμβολή των οδών Αντιγονιδών και Εγνατίας όπου η αστυνομία μπλόκαρε με κλούβες το δρόμο εμποδίζοντας την συνέχεια της πορείας. Σταθήκαμε μπροστά στις κλούβες για πολλή ώρα και στην συνέχεια μέσω της Αγ. Δημητρίου ξαναγυρίσαμε στο Αγαλμα του Βενιζέλου”, τονίζει η Φύλλια Πολίτη.

“Ήταν ένα πολύ σημαντικό συλλαλητήριο που έδειχνε στην πράξη τη σημασία της σύνδεσης του εργατικού κινήματος με την μάχη ενάντια στους φασίστες. Ταυτόχρονα έπαιξε ρόλο και στην άμεση απάντηση που οργανώθηκε δυο μέρες μετά, ενάντια στην προσπάθεια των φασιστών να καλέσουν σε φασιστιστοσύναξη το απόγευμα της Πέμπτης 14/11 κάτω από την ομπρέλα της ακροδεξιάς οργάνωσης "Εθνικά Σκεπτόμενων Πολιτών".

Μέσα σε δύο ώρες από την στιγμή που μαθεύτηκε, αφού οι φασίστες καλούσαν στα μουλωχτά, πραγματοποιήθηκε νέα αντιφασιστική συγκέντρωση. Η κινητοποίηση της αστυνομίας για να τους προστατέψουν ήταν πραγματικά εντυπωσιακή αφού είχαν κλείσει ολόκληρο το κέντρο της πόλης. Παρόλα αυτά η συγκέντρωσή τους ήταν μια αποτυχία αποδεικνύοντας πως και στην Θεσσαλονίκη το αντιφασιστικό κίνημα έχει την δυνατότητα να τους σταματάει στο δρόμο και να μην τους αφήσει να σηκώσουν κεφάλι”.