ΕΡΑ Ηρακλείου

Για φυγομαχία του Δημοσίου έκανε λόγο ο δικηγόρος της ΠΟΕΣΥ, Α. Πετρόπουλος σημειώνοντας ότι “απο το γεγονός ότι οι εκπρόσωποι του Δημοσίου συνέδεσαν την υπόθεση μέχρι το ΣτΕ να αποφανθεί επί της αιτησης ακυρώσεως φαίνεται ότι το Δημόσιο δεν θέλει να βγει απόφαση”. Έντονες αντιδράσεις υπήρχαν από τους εργαζόμενους της ΕΡΑ και τους εκπροσώπους των φορέων, που είχαν κατακλείσει την δικαστική αίθουσα, όταν αναφέρθηκε από την έδρα ότι η δίκη αναβάλλεται εξαιτίας ανεπάρκειας στοιχείων για την δικογραφία λόγω της κατάληψης του Ραδιομεγάρου από τους εργαζόμενους της ΕΡΤ (!).

Συμπαράσταση

Από νωρίς το πρωί άρχισε να συγκεντρώνεται κόσμος έξω από τα δικαστήρια του Ηρακλείου σε συμπαράσταση στον αγώνα της ΕΡΤ, ενώ η “Πρωινή ενημέρωση” μεταδιδόταν ζωντανά από το πεζοδρόμιο των δικαστηρίων. Στο πλευρό των εργαζόμενων της ΕΡΑ ήταν τον μπλοκ της Εργατικής Αλληλεγγύης, που ανάρτησε πανό έξω από τα δικαστήρια με σύνθημα “Νίκη στον αγώνα της ΕΡΤ - Απολύστε τον Σαμαρά”.

Ανανεώνουμε το ραντεβού μας στις 2 Δεκεμβρίου, που θα πραγματοποιηθεί η δίκη, επιμένοντας ότι χρειάζεται να υπάρχει απεργιακή συγκέντρωση συμπαράστασης στον αγώνα της ΕΡΤ.

Έλενα Τζίκα