Καθηγητές ενάντια στη διαθεσιμότητα

Την Πέμπτη συμμετείχαν στο κοινό συλλαλητήριο με τους εργαζόμενους της ΕΡΤ, τους διοικητικούς υπαλλήλους των Πανεπιστημίων, τους υγειονομικούς και όλα τα υπόλοιπα κομμάτια και το απόγευμα οργάνωσαν συναυλία στο Υπουργείο Παιδείας.

«Παρά την απαγόρευση της αστυνομίας για το στήσιμο της εξέδρας και τη βροχή, καταφέραμε να πραγματοποιηθεί η συναυλία, που κράτησε μέχρι τις 1.30 τη νύχτα, χάρις στην θερμή συμπαράσταση των μουσικών -τους ευχαριστούμε πολύ γι αυτό- και την ψυχή των συναδέλφων» αναφέρει η ανακοίνωσή τους.

Την Παρασκευή το πρωί, προχώρησαν σε αποκλεισμό του Υπουργείου στον οποίο συμμετείχαν καθηγητές από την Αττική, τη Λάρισα, τα Γιάννενα, την Άρτα, την Πρέβεζα, την Κρήτη και τη Θεσσαλονίκη.

Ακολούθησε συνέλευση στην οποία αποφάσισαν να κατέβουν μαζικά στο Πολυτεχνείο, να είναι παρόντες τη στιγμή της κατάθεσης στεφάνου από τη μεριά της ΟΛΜΕ και να συντονιστούν με άλλα σωματεία και Ομοσπονδίες.

Χαρακτηριστική ήταν η στιγμή που καθηγητές σε διαθεσιμότητα, την ώρα που γινόταν συζήτηση για τη συνέχεια των κινητοποιήσεων, διαμαρτυρήθηκαν έντονα στον πρόεδρο της ΟΛΜΕ, Θ. Κοτσιφάκη για το κλείσιμο της απεργίας διαρκείας. Τόνιζαν ότι δεν φτάνει μια μέρα απεργία και εξηγούσαν ότι η απεργία είχε όλα τα φόντα να συνεχίσει αφού είχε συντριπτικά ποσοστά.