Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ μετά τις εκλογές. “Να αποτελέσουμε πλατφόρμα υποδοχής”

Πρέπει να είμαστε σε θέση γι’ αυτούς τους ανθρώπους που μας ψήφισαν, που μίλησαν μαζί μας, που δέχτηκαν τις θέσεις μας, που δεν δέχτηκαν τις θέσεις μας, που δεν μας ψήφισαν να αποτελέσουμε μια πλατφόρμα υποδοχής, με ανοιχτό μυαλό, με ανοιχτή καρδιά, να μπορέσουμε να τους κερδίσουμε στην πορεία. Οι άνθρωποι αυτοί μας είναι απαραίτητοι, χρειάζονται στους αγώνες μας, χρειάζονται στο μέλλον της εργατικής τάξης αυτής της χώρας. Μέσα από την εκλογική διαδικασία ξεπετάχτηκε ένας κόσμος που δεν πρέπει να τον αφήσουμε να λεηλατηθεί. Να λεηλατηθεί από τα ψευτο-διλήμματα, από την κυρίαρχη πολιτική, από την αριστερά των αποστειρωμένων αγώνων και των καταγγελιών.

Οι άνθρωποι αυτοί που ήρθαν σε επαφή μαζί μας και δεν μας ψήφισαν ή που μας ψήφισαν, είναι άνθρωποι που πρέπει να κερδηθούν από τους αγώνες μας από εδώ και πέρα. Δεν είμαστε πια το 0,20%, είμαστε πια μια υπολογίσιμη δύναμη μέσα στους θεσμούς – τους οποίους δεν πιστεύουμε, τους οποίους θέλουμε να καταργήσουμε κάποτε, οι μόνοι θεσμοί που δεν θα καταργηθούν είναι αυτοί που είναι βαθιά ριζωμένοι στις καρδιές και τα μυαλά των ανθρώπων - μέσα από αυτούς τους θεσμούς, λοιπόν, θα είμαστε η φωνή εκείνων των ανθρώπων που ήρθαν μαζί μας, που μίλησαν μαζί μας, που μοιράστηκαν μαζί μας την αγωνία τους, τα προβλήματά, τα διλήμματά τους.

Μαζί τους θα δημιουργήσουμε ένα καινούργιο εργατικό κίνημα, μαζί τους θα δημιουργήσουμε τις προϋποθέσεις που θα μας φέρουν στην κατάσταση να παλέψουμε από πολύ καλύτερες συνθήκες, για να δούμε τα όνειρά μας που είναι κοινά, να γίνουν πραγματικότητα. Σήμερα είμαστε σε θέση να πιστεύουμε ότι από εδώ και πέρα παλεύουμε κάτω από πολύ καλύτερες συνθήκες. Παλεύουμε κάτω από συνθήκες που μπορούν να φέρουν την εργατική τάξη στην εξουσία, που μπορεί και πρέπει να αποδείξουμε ότι τα πράγματα μπορούν να πάνε κι αλλιώς. Αυτό είναι το μήνυμα των εκλογών. Αυτή είναι η υποχρέωση που αναλαμβάνουμε απέναντι στην εργατική τάξη της χώρας, απέναντι στο παγκόσμιο εργατικό κίνημα.

Ολοι οι άνθρωποι που ήρθαν σε επαφή μαζί μας στην εκλογική διαδικασία πρέπει να κερδηθούν από εμάς. Αυτό είναι το στοίχημα και η υποχρέωσή μας. Τα πράγματα μπορεί, πρέπει και θα πάνε αλλιώς».

• Τοποθέτηση της Ράνιας Νενεδάκη, δημοτικού συμβούλου με το «Κίνημα στην πόλη» του Ζωγράφου, στη συζήτηση για την «αντικαπιταλιστική αριστερά σήμερα» στη Νομική.