Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ μετά τις εκλογές. Στον Κεραμεικό στις 20 Δεκέμβρη

«Μια πολύ καλή πολιτική κουβέντα έγινε στην εκδήλωση της ΑΝΤΑΡΣΥΑ στην Ξάνθη, την περασμένη Πέμπτη» δήλωσε στην Εργατική Αλληλεγγύη ο Τζεμαλί, υποψήφιος αντιπεριφερειάρχης στο νομό Ξάνθης. «Προσπαθήσαμε να δημοσιοποιήσουμε την εκδήλωση με αφίσα και με προκήρυξη που μοιράσαμε σε κάποιους χώρους με αποτέλεσμα να έχει αρκετό κόσμο, εργαζόμενους, φοιτητές. Ολοι οι σύντροφοι και συντρόφισσες που παραβρέθηκαν αναγνώρισαν ότι το αποτέλεσμα ήταν μια μεγάλη επιτυχία της ΑΝΤΑΡΣΥΑ και ότι από εδώ και πέρα θα πρέπει να βγούμε και να βρούμε τον κόσμο που στήριξε όλο αυτό το πράγμα.

Αυτό πρέπει να μεταφραστεί σε συγκεκριμένα πράγματα: Σε παρέμβαση σε όλες τις κινητοποιήσεις των εργαζομένων που ξεσπάνε, στους δασκάλους, στους αναπληρωτές, τους νοσοκομειακούς γιατρούς, στους εργαζόμενους του Δήμου. Να πάμε να συναντήσουμε αυτόν τον κόσμο, να του πούμε να κατέβει οργανωμένα με το σωματείο του στην απεργία στις 15 Δεκέμβρη στο Εργατικό Κέντρο για την απεργία και αυτό θα μας βγάλει οργανωμένα προς τα έξω. Να ζητήσουμε από όλο αυτόν τον κόσμο να γίνει μέλος στην ΑΝΤΑΡΣΥΑ».

Ρέθυμνο

«Στο Ρέθυμνο στη συζήτηση που έγινε την προηγούμενη Τετάρτη, βάλαμε το πώς δουλέψαμε προεκλογικά και άρα ποιος είναι ο σωστός τρόπος να συνεχίσουμε μας λέει η Δήμητρα, φοιτήτρια. Φάνηκε ότι οι επιλογές να βγάλουμε μπροστά το αντικαπιταλιστικό πρόγραμμα πάλης, να πάμε στους εργατικούς χώρους, να έχουμε υποψήφιους συνδικαλιστές, μαχητές στο χώρο τους και στις τοπικές κοινωνίες, μέτρισε. Αυτήν την πολιτική επιβράβευσε ο κόσμος, αλλά τώρα έχουμε να δούμε πως προχωράμε. Πρέπει να τους βρούμε, να ανοιχτούμε, να φτιάξουμε μια πραγματική ΑΝΤΑΡΣΥΑ τοπική, με μέλη, να μη μιλάμε για τον σκληρό πυρήνα της ΑΝΤΑΡΣΥΑ, αλλά για ένα ολόκληρο κόσμο που αναφέρεται σε αυτή και να προχωρήσουμε μαζί».

Πάνω από 50 συντρόφισσες και σύντροφοι συμμετείχαν στη συνέλευση της επιτροπής Γαλάτσι-Πατήσια-Κυψέλη το απόγευμα της περασμένης Δευτέρας. Εγινε μια πλούσια συζήτηση, με πολλές παρεμβάσεις πάνω στην εκτίμηση των αποτελεσμάτων, αλλά και την ανάγκη οργάνωσης της δράσης από εδώ και πέρα, στους εργασιακούς χώρους, στις γειτονιές της Αθήνας. Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στην ανάγκη ενεργής στήριξης όλων των αγώνων που ξεσπάνε από τα νοσοκομεία της περιοχής που απειλούνται με κλείσιμο, μέχρι τους υπό απόλυση συμβασιούχους των δήμων και εργαζόμενους στα μεγάλα καταστήματα. Κοινός τόπος ήταν η ανάγκη οργάνωσης της πανεργατικής απεργίας στις 15 Δεκέμβρη, όπως στις 5 Μάη με εξορμήσεις στους εργασιακούς χώρους της γειτονιάς. Αποφασίστηκε να γίνουν δύο ανοιχτές εκδηλώσεις μια στην περιοχή Πατήσια-Κυψέλη και μια στο Γαλάτσι και να ενταθεί η εγγραφή μελών σε όλες τις γειτονιές. Στο Βύρωνα αποφασίστηκε να γίνει ανοιχτή εκδήλωση της ΑΝΤΑΡΣΥΑ στις 9 Δεκέμβρη 7μμ στο Ταπητουργείο με θέμα «Η αντικαπιταλιστική αριστερά στο προσκήνιο, δύναμη ανατροπής» και ομιλητές τον Αγγελο Χάγιο και το Γιάννη Σηφακάκη.