Αναπληρωτές εκπαιδευτικοί

Μαζική παράσταση διαμαρτυρίας πραγματοποιήθηκε την Δευτέρα 29/11 στην περιφερειακή διεύθυνση πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης Αττικής. Προκλητική ήταν η συμπεριφορά του διευθυντή, όπως αναφέρει το δελτίο τύπου που εξέδωσαν οι εκπαιδευτικοί, αφού ήταν αρνητικός να αποσυρθούν «λευκές» συμβάσεις που είχαν κυκλοφορήσει το πρωί της ίδιας μέρας στην διεύθυνση Γ΄ Αθήνας.

Η Πανελλήνια Ένωση Αδιόριστων Εκπαιδευτικών καλεί τους εκπαιδευτικούς: ➢ να μην υπογράφουν συμβάσεις λευκές. ➢ να μην υπογράφουν συμβάσεις που απλά και μόνο αναφέρεται το μεικτό ποσό. ➢ να απευθύνονται στους συλλόγους και να ζητούν η ίδια η σύμβαση να κατοχυρώνει τα δικαιώματά μας με αναφορά στον 3205/2003 (μισθολόγιο εκπαιδευτικών). ➢ να ζητούν έγγραφο μισθοδοτικής κατάστασης με αναφορά στο μεικτό ποσό, στο καθαρό ποσό, στα επιδόματα, στα ένσημα, στις άδειες. ➢ να μην υπογράφουν παρουσιολόγια. Η υπογραφή παρουσιολογίων μπορεί να οδηγήσει σε τρόπο πληρωμής ανάλογα με ημέρες εργασίας. ➢ να μην υποκύπτουν σε εκβιασμούς διευθύνσεων – υπουργείου όσον αφορά συμβάσεις – παρουσιολόγια. ➢ να απέχουν από τις διαδικασίες επιμόρφωσης όταν αυτές γίνονται εκτός εργασιακού ωραρίου.

Την Κυριακή 5/12, στις 6.30μμ θα υπάρξει νέα συνέλευση αναπληρωτών, ωρομίσθιων και αδιόριστων στα γραφεία της ΟΛΜΕ (Ερμού & Κορνάρου 2, Σύνταγμα, 6ος όροφος).