Εργατικό κίνημα
WIND-VODAFONE: Απεργία!

Με 24ωρη απεργία στις 3/3 στη Vodafone και 48ωρη απεργία 4-5/3, στη Wind, συνεχίζουν οι εργαζόμενοι των δύο μεγάλων εταιρειών τηλεπικοινωνίας, τη μάχη για υπογραφή επιχειρησιακής συλλογικής σύμβασης εργασίας. 

Όπως καταγγέλει το σωματείο της Wind, η εταιρία, με τη μη υπογραφή ΣΣΕ αναγκάζει τους νεοπροσλαμβανόμενους να υπογράφουν ατομικές συμβάσεις και συνεχίζει να απολύει, ενώ παράλληλα τα "κοινωνικά" προγράμματα vouchers καλά κρατούν.
 
Eνώ από τη μιά η διοίκηση “διατείνεται ότι επιθυμεί διακαώς να υπογράψει σύμβαση, ζητάει ταυτόχρονα πίστωση χρόνου και 'πάγωμα' των διαδικασιών”, λέει το σωματείο σε ανακοίνωσή του και καλεί τους εργαζόμενους και των δύο εταιριών “και αυτή τη φορά, να δράσουμε όλοι μαζί από κοινού, με τρόπο σαφή και αγωνιστικό γιατί ο κίνδυνος που αντιμετωπίζουμε είναι ενιαίος και μας χτυπάει την πόρτα σε οποιονδήποτε όροφο και αν εργαζόμαστε”.
 
Οι εργαζόμενοι της Wind καλούν σε απεργιακές συγκεντρώσεις και τις δύο μέρες της απεργίας σε τρία σημεία, στο κτίριο της Λ. Αθηνών 106, σε αυτό της Κηφισίας 66, και στην Νεαπόλεως 1-3. Αντίστοιχα σε όλη τη χώρα, τις επόμενες ημέρες, θα πραγματοποιηθούν παρεμβάσεις έξω από υποκαταστήματα της Wind για ενημέρωση του κόσμου. 
 
Παρ'όλα αυτά η διοίκηση της Vodafone, δεν δίστασε τη Δευτέρα 2/3 να προσφύγει στα δικαστήρια, ενάντια στην απεργία της επόμενης ημέρας, βγάζοντάς την παράνομη, χωρίς αυτό να πτοήσει τους εργαζόμενους οι οποίοι απήργησαν κανονικά.