Αντιφασιστικό κίνημα
Δικαιοσύνη για τον Oυαλίντ

Την Τρίτη 10 Μάρτη δικάζονται στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Πειραιά οι βασανιστές του Αιγύπτιου εργάτη Ουαλίντ Ταλέμπ, μετά από πέντε αναβολές. 
 
Ο Ουαλίντ Ταλέμπ βρέθηκε το Νοέμβρη του 2012 στα Αμπελάκια της Σαλαμίνας, αλυσοδεμένος σε ένα δέντρο με την αλυσίδα περασμένη στο λαιμό του σε τραγική κατάσταση. Ο ιδιοκτήτης στον φούρνο τον οποίο δούλευε μαζί με άλλους τρεις Χρυσαυγίτες τον λήστεψαν και τον βασάνισαν. 
 
Αντί για δικαιοσύνη μέχρι στιγμής έχει εισπράξει τιμωρία από το ελληνικό κράτος, αφού λίγες μόλις εβδομάδες μετά το βασανισμό του κινδύνεψε να απελαθεί, ενώ οι βασανιστές του κυκλοφορούσαν ελεύθεροι αφού δεν προφυλακίστηκαν ποτέ. Τελικά μετά από την κατακραυγή, πήρε αναστολή απέλασης για ανθρωπιστικούς λόγους, η οποία όμως λήγει το Δεκέμβρη του 2015. 
 
«Ονομάζεται αυτό απονομή δικαιοσύνης;”, είχε αναρωτηθεί ο Ουαλίντ σε συνέντευξη τύπου της ΚΕΕΡΦΑ τον Δεκέμβριο του 2012. “Στα χέρια του πρώην εργοδότη μου έζησα τις πιο φριχτές στιγμές της ζωής μου και τώρα μου λένε ότι δεν θα μπορώ να είμαι καν παρών στο δικαστήριο” είχε δηλώσει καταγγέλλοντας πως ο φούρναρης έχει βάλει ανθρώπους να τον ξαναχτυπήσουν και δικηγόρο με σκοπό να μπλοκάρει με κάθε τρόπο την προσπάθειά του να βγάλει χαρτιά.
 
Την Τρίτη 10 Μάρτη, η Αντιναζιστική Πρωτοβουλία Πειραιά, η ΚΕΕΡΦΑ και αντιρατσιστικές- αντιφασιστικές κινήσεις, καλούν συγκέντρωση συμπαράστασης στα δικαστήρια Πειραιά.