Εργατικό κίνημα
Νοσοκομεία: Γύρος συνελεύσεων

Μπλοκ των νοσοκομείων στην πανεργατική το Νοέμβρη

Νέος γύρος συνελεύσεων και προσπάθεια για απεργιακή κινητοποίηση στο υπουργείο Υγείας στις 11/3, περιλαμβάνει το πρόγραμμα δράσης που διαμορφώθηκε στη σύσκεψη του Συντονιστικού των Νοσοκομείων, τη Δευτέρα 2/3, στο αμφιθέατρο του Αγ.Σάββα.

Στη συζήτηση συμμετείχαν εργαζόμενοι από τα νοσοκομεία Γεννηματάς, Θριάσιο, Αλεξάνδρα, Αγλ. Κυριακού, Αττικό, Άγ.Σάββας και το νοσοκομείο των Μολάων στη Λακωνία.
 
Κοινός τόπος ήταν η ανάγκη για συνέχιση του αγώνα στα νοσοκομεία, καθώς τα προβλήματα που προκάλεσε η προσπάθεια διάλυσης της δημόσιας Υγείας, παραμένουν και χειροτερεύουν, ενώ παράλληλα οι τελευταίες πολιτικές εξελίξεις δείχνουν πάγωμα των υποσχέσεων. Μεγάλη κουβέντα έγινε και για τη συμμετοχή στο συλλαλητήριο ενάντια στο ρατσισμό και το φασισμό στις 21/3.
 
“Δεν υπάρχει εφησυχασμός κι αίσθηση αναμονής” ήταν η παραδοχή από μια σειρά συμμετέχοντες, φέρνοντας χαρακτηριστικά παραδείγματα.
 
“Πρέπει να γίνει δουλειά από τα κάτω και να πιέσουμε για να βγουν παντού γενικές συνελεύσεις να συζητήσει ο κόσμος”, είπε μεταξύ άλλων ο Σπύρος Παπακωνσταντίνου από το Γεννηματά.
 
“Την Τετάρτη 4/3, θα γίνει γενική συνέλευση στον Άγ.Σάββα, ενώ την περασμένη Παρασκευή συνεδρίασε και η επιτροπή αγώνα. Καθημερινά προκύπτουν νέα ζητήματα από τις τεράστιες ελλείψεις. Μόνο σε μας υπάρχουν 300 κενές οργανικές θέσεις. Ο κόσμος ό,τι και να ψήφισε δεν μπορεί να περιμένει άλλο μέσα σε αυτή τη διάλυση. Θέλει να δράσει για όλα τα ζητήματα. Η ΕΙΝΑΠ μιλάει για επισχέσεις εργασίας από 1/4. Πάμε για κινητοποίηση στις 11/3 στο υπ.Υγείας και 21/3 διαδηλώνουμε αντιφασιστικά γιατί έχουμε δώσει μεγάλες μάχες και σε αυτό το επίπεδο στα νοσοκομεία” τόνισε ο Κώστας Καταραχιάς από το σωματείο του Αγ.Σάββα.
 
“Έχουμε δώσει μεγάλους αγώνες επί Σαμαρά αλλά ο ρόλος του Συντονιστικού των Νοσοκομείων τώρα, είναι πιο σημαντικός” είπε η Μαρία Αλιφιέρη από το σωματείο του Αγλ. Κυριακού. “Εμείς έχουμε πάρει ήδη απόφαση για κινητοποίηση στις 11/3. Στις γύρες που κάνουμε στο νοσοκομείο για να το προπαγανδίσουμε βρίσκουμε μεγάλη ανταπόκριση. Πάμε για νέα γενική συνέλευση την Παρασκευή 6/3. Όσο αφορά το αντιρατσιστικό συλλαλητήριο στις 21/3, δεν τίθεται ζήτημα, πρέπει να είμαστε όλοι εκεί”.