Αντιρατσιστικό κίνημα
Κίνημα στην Πόλη: Στέγη για τους πρόσφυγες!

Καταγγελία για την απόπειρα της Δημοτικής Αρχής Ζωγράφου να εκδιώξει μία οικογένεια προσφύγων από το Κομπάνι, που βρήκαν κατάλυμα με τη βοήθεια ομάδας πολιτών σε δύο εγκαταλελειμμένα λυόμενα δωμάτια στο οικόπεδο του Δήμου Ζωγράφου επί της οδού Ιλισίων, εξέδωσε η Δημοτική Κίνηση Κίνημα στην Πόλη.

Όπως αναφέρει η ανακοίνωση «είναι κατάπτυστη η στάση της “αριστερής” διοίκησης του Δήμου Ζωγράφου. Με μια απαράδεκτη ανακοίνωση που είχε το θράσος να τοιχοκολλήσει έξω από τα κατειλημμένα λυόμενα η δήμαρχος Τίνα Καφατσάκη καλεί να αποχωρήσουν οι πρόσφυγες και οι αλληλέγγυοι και τους χαρακτηρίζει “παράνομους”. Τι να πει κανείς βέβαια, όταν προεκλογικά δηλώνουν αριστεροί, και μετεκλογικά συναινούν με τον ακροδεξιό Αγγελόπουλο και τους δήθεν αγανακτισμένους πολίτες- δηλωμένους ρατσιστές.
 
Κάποιος θα πρέπει να πει στην κα Καφατσάκη ότι η κυβέρνησή της που ευθύνεται για τα κύματα προσφύγων και τους πολέμους όντας ενεργό μέλος του ΝΑΤΟ το λιγότερο που έχει να κάνει είναι όταν κομμάτι της καταστροφής που σπέρνουν έρχεται στην χώρα να μην σφυρίζουν αδιάφορα και να μην τους καταγγέλλουν… 
 
Καλούμε τον Δήμο Ζωγράφου να αξιοποιήσει τις δομές του Κοινωνικού Παντοπωλείου για την σίτιση, τους εγκαταλειμμένους χώρους και τα σχετικά κονδύλια του Δήμου και της Περιφέρειας για την υποστήριξη αυτών και άλλων προσφύγων. Σε οποιαδήποτε άλλη περίπτωση ο δήμος θα είναι αποκλειστικά υπεύθυνος και υπόλογος στο λαό του Ζωγράφου».