Εργατικό κίνημα
ΠΟΕ ΟΤΑ: Εκλογές και συνελεύσεις

Εκλογές και συνελεύσεις εν όψει του συνεδρίου της ΠΟΕ ΟΤΑ, πραγματοποιούνται τις επόμενες ημέρες στα περισσότερα σωματεία εργαζομένων στην τοπική αυτοδιοίκηση. 

“Στις εκλογές στο σύλλογό μας θα χρειαστεί να εκλέξουμε αγωνιστές που έχουν αποδείξει ότι είναι στην πρώτη γραμμή της σύγκρουσης χωρίς “ναι μεν αλλά” για να κερδίσουμε τις ζωές μας πίσω” αναφέρει σε ανακοίνωσή της το αντικαπιταλιστικό δίκτυο των εργαζομένων στους δημους “Σκουπιδιάρα”. “Θα χρειαστεί να βρεθούμε ξανά στους δρόμους του αγώνα για να επιβάλλουμε ότι δεν θα περάσουν οι εκβιασμοί της ΕΕ και των δανειστών, δεν θα περάσουν οι συμβιβασμοί της κυβέρνησης. Για τους εργαζόμενους στους δήμους το τίμημα που πληρώσαμε την τελευταία πενταετία ήταν τεράστιο. Είχαμε τις μειώσεις των μισθών μας μαζί με όλους τους δημόσιους υπαλλήλους. Είχαμε χιλιάδες απολύσεις και διαθεσιμότητες, με την κατάργηση υπηρεσιών και δομών, όπως οι σχολικοί φύλακες, η δημοτική αστυνομία κλπ. Τώρα είναι η ώρα για να τα πάρουμε όλα πίσω. Δουλειές, μισθούς δικαιώματα.
 
Πολύ περισσότερο να απαιτήσουμε να σταματήσει η σταδιακή ιδιωτικοποίηση των δήμων, να γίνουν προσλήψεις με σταθερή και μόνιμη σχέση εργασίας για να ξαναζωντανέψουν οι υπηρεσίες που έχουν ανάγκη οι δημότες. 

Σκληρή μάχη

Ξέρουμε ότι τα αφεντικά ντόπια και ευρωπαϊκά, δίνουν σκληρή μάχη για να μην κερδίσουμε όλα όσα παλεύαμε, για να μην αλλάξει τίποτε. Η επιμονή των δανειστών στην ανάγκη “να τηρηθούν οι συμφωνίες και το πρόγραμμα” είναι απόδειξη γι’ αυτό. Γι’ αυτό επιμένουμε ότι  θα χρειαστεί η δράση του οργανωμένου εργατικού κινήματος για να τα επιβάλλει.
 
Θα χρειαστεί η σύγκρουση με όλους αυτούς που θέλουν να συνεχίσουμε να πληρώνουμε το χρέος που αυτοί δημιούργησαν, σε βάρος της υλοποίησης των δικών μας αναγκών για δουλειές, αυξήσεις, δικαιώματα, Υγεία και Παιδεία.
 
Θα χρειαστεί το εργατικό κίνημα να επιβάλλει «μονομερείς ενέργειες» όπως η διαγραφή του χρέους για να δούμε ακόμη και την στοιχειώδη βελτιωση της ζωής μας” τονίζουν μεταξύ άλλων οι αγωνιστές και οι αγωνίστριες της “Σκουπιδιάρας”.