Εργατικό κίνημα
ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΣ: Οργανώνουμε τα επόμενα βήματα

Συνέλευση του Συντονισμού Ενάντια στα Κλεισίματα και τις Διαθεσιμότητες, βρισκόταν σε εξέλιξη την Τρίτη 3/3, την ώρα που η Εργατική Αλληλεγγύη βρισκόταν στο τυπογραφείο.
 
Η συνέλευση του Συντονισμού αποτέλεσε μια πρώτης τάξεως ευκαιρία για συζήτηση πάνω στα νέα δεδομένα όπως διαμορφώθηκαν μετά τις εκλογές της 25/1 και για οργάνωση των επομένων απαραίτητων αγωνιστικών βημάτων των εργαζομένων που έπαιξαν πρωτεύοντα ρόλο στην ανατροπή της κυβέρνησης των Σαμαροβενιζέλων. 
 
Το κάλεσμα για τη συνέλευση μεταξύ άλλων αναφέρει: “Η δύναμη της εργατικής τάξης αν οργανωθεί και συνεχίσει τους αγώνες, μπορεί να πάει αυτήν την ανατροπή που έγινε ακόμη πιο μακριά. Μπορούμε να επιβάλλουμε ότι όλα όσα παλεύαμε τα τελευταία πέντε χρόνια θα γίνουν πράξη, θα ξηλώσουμε όλους τους αντεργατικούς νόμους και θα πάρουμε πίσω όσα μας λεηλάτησαν αφεντικά και ΕΕ. Και έχουμε κάθε λόγο να συνεχίζουμε να οργανώνουμε τη δράση και τους αγώνες μας για να υλοποιηθούν οι προσδοκίες και οι απαιτήσεις μας γιατί οι κινήσεις συμβιβασμού με τους δανειστές, την τρόικα και την δεξιά, που έχουν ξεκινήσει απο πρίν τις εκλογές συνεχίζονται με τον πιο έντονο τρόπο. 
 
Η πρόσφατη συμφωνία της κυβέρνησης με τους δανειστές και την ΕΕ, όχι μόνο βάζει στο “ψυγείο” όλες τις διεκδικήσεις μας, αλλά πολύ περισσότερο συνεχίζει την βάρβαρη πολιτική των μνημονίων αλλάζοντάς της όνομα. Κάθε “φιλεργατικό” μέτρο της κυβέρνησης, θα πρέπει να εγκριθεί από την ΕΕ και τους δανειστές και ξέρουμε ότι αυτό δεν πρόκειται να το κάνουν. Είτε πρόκειται για την επαναπρόσληψη των απολυμένων, το ξανάνοιγμα της ΕΡΤ και των δομών που έκλεισαν, την αποκατάσταση μισθών και συντάξεων, τις ιδιωτικοποιήσεις κλπ. 
 
Γι’ αυτό θα χρειαστεί να βρεθούμε ξανά στους δρόμους του αγώνα για να επιβάλλουμε ότι δεν θα περάσουν οι εκβιασμοί της ΕΕ και των δανειστών, δεν θα περάσουν οι συμβιβασμοί της κυβέρνησης. Ξέρουμε ότι τα αφεντικά ντόπια και ευρωπαϊκά, δίνουν σκληρή μάχη για να μην κερδίσουμε όλα όσα παλεύαμε, για να μην αλλάξει τίποτε. Η επιμονή των δανειστών στην ανάγκη “να τηρηθούν οι συμφωνίες και το πρόγραμμα” είναι απόδειξη γι’ αυτό. Γι’ αυτό επιμένουμε ότι θα χρειαστεί η δράση του οργανωμένου εργατικού κινήματος για να τα επιβάλλει”.