Αντιρατσιστικό κίνημα
Νέες επιθέσεις

Ρατσιστική επίθεση δέχτηκε την Κυριακή 22/2 ο Ναβίτ Ασράφ την ώρα που πήγαινε σπίτι του με το ποδήλατο.

Ένα αυτοκίνητο στο 41ο χιλ, της λεωφόρου Καλυβίων του έκοψε το δρόμο. Ο οδηγός, άρχισε να βρίζει μέσα από το αυτοκίνητο «μαλάκα Πακιστανέ, θα σε γαμήσω». Κατέβηκε, έβγαλε μέσα από το αυτοκίνητο ένα σιδηρολοστό και πιάνοντας με το ένα χέρι τον Ναβίτ άρχισε να τον χτυπά στο κεφάλι και το σώμα. Ο Ναβίτ έπεσε κάτω αιμόφυρτος. Αργότερα μεταφέρθηκε στο Ασκληπιείο Βούλας όπου νοσηλεύεται. Όμως η ΕΛΑΣ αντί να συλλάβει τον φασίστα, έστειλε την αστυνομία να φρουρεί τον Ναβίτ στο δωμάτιο του νοσοκομείου γιατί είχαν λήξει τα χαρτιά του. Την ίδια ώρα ο δράστης παραμένει ασύλληπτος παρά το ότι είναι γνωστή η πινακίδα του αυτοκινήτου του, το οποίο μάλιστα βρέθηκε. 
 
Δεν είναι το μόνο ρατσιστικό έγκλημα. Ομάδα τριών ατόμων εμφανίστηκε στο σπίτι του Χεζίρ Χαγιάτ, ετών 31, στον Έμπωνα Ρόδου. Του χτύπησαν την πόρτα και ένας τον ρώτησε: «Έχουμε δουλειά για μία ώρα και θα πάρεις 20 ευρώ. Έρχεσαι;» Τους απάντησε «Ναι». Όταν μπήκε μέσα στο αυτοκίνητο του έριξαν σπρέι και έχασε τις αισθήσεις του. Ξύπνησε μετά από δύο ώρες ημιαναίσθητος έξω από την εκκλησία του χωριού και με πόνους, ενώ από τον πρωκτό του έβγαινε αίμα. Στο νοσοκομείο του έγινε επέμβαση όπου αφαιρέθηκαν γυαλιά από σπασμένο ποτήρι. Νοσηλεύτηκε μέχρι τις 17 Φλεβάρη και θα χρειαστεί μακρόχρονη θεραπεία.
 
«Ζητάμε την σύλληψη και την τιμωρία των ρατσιστών και των φασιστών και να μπει τέλος στην ασυλία και στην κάλυψη που είχαν από την Αστυνομία. Ζητάμε να αναγνωριστεί αμέσως ο ρατσιστικός χαρακτήρας των επιθέσεων και τα θύματα να έχουν την κατάλληλη στήριξη», ανακοίνωσε η ΚΕΕΡΦΑ.