Αντιρατσιστικό κίνημα
Εκδήλωση ΛΟΑΤ

Τη Κυριακή 1/3, δεκάδες μέλη της ΑΝΤΑΡΣΥΑ, του ΣΥΡΙΖΑ, νέες/οι ακτιβιστές και παλιότερα μέλη της ΛΟΑΤ κοινότητας παρακολούθησαν με ενδιαφέρον την εκδήλωση για το πρώτο χρόνο της Ομάδας Φύλου και Σεξουαλικότητας - LGBTQI ΑΝΤΑΡΣΥΑ. 

Η εκδήλωση ξεκίνησε με τη προβολή του συγκλονιστικού ντοκιμαντέρ "Παράγραφος 175", που αναφέρεται στους ΛΟΑΤ επιζώντες του Ολοκαυτώματος και την αντιμετώπιση που δέχτηκαν από το κράτος μετά και την πτώση της ναζιστικής Γερμανίας. 
 
Στη συνέχεια ακολούθησε πλούσια συζήτηση για τη σύνδεση του ΛΟΑΤΚΙ κινήματος με το αντιρατσιστικό κι αντιφασιστικό και για τα επόμενα βήματα οργάνωσής τους. Συγκεκριμένα, από την εισήγηση της ομάδας μπήκε η αναγκαιότητα μεγάλης συμμετοχής της κοινότητας με δικά της μπλοκ στη πορεία της παγκόσμιας ημέρας κατά του ρατσισμού και του φασισμού στις 21/3 στην Ομόνοια στις 2 μμ. 
 
Στις τοποθετήσεις που ακολούθησαν, άνοιξε σχεδόν από όλους κι όλες η μάχη για το κλείσιμο των στρατοπέδων συγκέντρωσης των μεταναστών, η δίκη της Χρυσής Αυγής και η παρουσία που πρέπει να έχει η κοινότητα έξω από τα δικαστήρια και στη συνέχεια μπήκαν οι προβληματισμοί για τους τρόπους με τους οποίους πάμε την επόμενη περίοδο ως ΛΟΑΤ να προσεγγίσουμε τα σωματεία και τα συνδικάτα και να τα καλέσουμε στα δρώμενα της κοινότητας. 
 
Τέλος, αυτό που αναδείχτηκε από τη συζήτηση πέρα από τα συγκεκριμένα "ραντεβού" που προαναφέρθηκαν, ήταν η επιτακτική ανάγκη να δημιουργηθεί ένας κινηματικός συντονισμός που θα λειτουργεί μεταξύ των ομάδων της κοινότητας.
 
Μυρτώ Μαγγιώρου