ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ 15 ΔΕΚΕΜΒΡΗ - Να συνεχίσουμε με απεργίες διαρκείας. Η πιο βάρβαρη επίθεση...

Η επίθεση είναι τόσο μεγάλη όση και η αποτυχία των προηγούμενων μέτρων της κυβέρνησης και της τρόικας να περιορίσουν την κρίση. Κανένα από τα μέτρα του Μνημονίου, αναθεωρημένου ή μη, δεν έχει δουλέψει, κανένα δεν τους έχει βγάλει από την κρίση τους.

Αντίθετα, με την γελοία προπαγάνδα ότι τάχα οι «καινούργιες θυσίες» θα φέρουν αποτελέσματα για να μην ζήσει η επόμενη γενιά ότι περνάμε τώρα, όπως τόλμησε να πει ο Παπανδρέου σε ομιλία του το Σαββατοκύριακο, ο στόχος τους είναι ξεκάθαρος. Να φορτώσουν την κρίση σε όλους τους εργαζόμενους. Η προπαγάνδα των «ρετιρέ», των «τεμπέληδων του δημοσίου» μας τελείωσε γιατί δεν έχουν άλλη επιλογή από την κλιμάκωση της επίθεσης και στον ιδιωτικό τομέα.

Το πολυνομοσχέδιο χαρίζει τα πάντα στους εργοδότες και χτυπάει βάναυσα τόσο τους εργαζόμενους στον ιδιωτικό τομέα όσο και στις ΔΕΚΟ. Οι ειδικές επιχειρησιακές συμβάσεις γίνονται κανόνας. Ούτε εξαίρεση θα είναι, ούτε καμιά μάχη δόθηκε να αποφευχθεί αυτή η εξέλιξη, όπως υποκριτικά έλεγαν τα διάφορα «παπαγαλάκια». Είναι χαρακτηριστικό ότι η ειδική επιχειρησιακή συλλογική σύμβαση μπορεί να καταρτιστεί και από εργοδότη που απασχολεί λιγότερους από 50 εργαζομένους με το αντίστοιχο επιχειρησιακό σωματείο και, αν δεν υπάρχει, με το αντίστοιχο κλαδικό σωματείο ή με την αντίστοιχη ομοσπονδία.

Απολύσεις

Ανοίγει ο δρόμος για μαζικές φτηνές απολύσεις. Ενδεικτικά: η αποζημίωση σε απόλυση θα υπολογίζεται με βάση τον μειωμένο μισθό, οι «υπό δοκιμή» εργαζόμενοι (για διάστημα 1 έτους αντί των 2 μηνών που είναι σήμερα) δεν θα αποζημιώνονται όταν απολύονται, μειώνεται σε 1 μήνα ο χρόνος προειδοποίησης για την απόλυση εργαζομένου με σύμβαση εργασίας αορίστου χρόνου, διάρκειας εργασίας από 12 μήνες έως 24 μήνες. Σε περίπτωση μη προειδοποίησης, θα καταβάλλεται αποζημίωση απόλυσης ενός μηνός (αντί των 2 σήμερα).

Οι μορφές ελαστικής εργασίας και η ενοικίαση εργαζόμενων προωθούνται με προκλητικό τρόπο. Σύμφωνα με το πολυνομοσχέδιο, θα αυξηθεί από 18 σε 36 μήνες η επιτρεπόμενη διάρκεια της απασχόλησης εργαζομένων σε έμμεσο εργοδότη.

Η εκμετάλλευση των εργαζόμενων θα είναι ακόμα πιο στυγνή. Καταργείται η προσαύξηση 10% για την υπερωριακή απασχόληση των μερικώς απασχολουμένων, επεκτείνεται ο χρόνος της διαθεσιμότητας των εργαζομένων στις επιχειρήσεις που αντιμετωπίζουν «σοβαρά οικονομικά προβλήματα» από 6 σε 9 μήνες και θα περιοριστεί η δυνατότητα προσφυγής στη διαιτησία στον καθορισμό βασικού ημερομισθίου ή και βασικού μισθού.

Στις ΔΕΚΟ θα υπάρχει μείωση μισθών στους εργαζόμενους έως και 25%, αλλά θα εξαιρούνται διοικητές, διευθύνοντες σύμβουλοι και πρόεδροι. Οι συλλογικές συμβάσεις που υπάρχουν καταργούνται και θα υπάρχει μείωση 10% στις αποδοχές που ξεπερνούν το όριο των 1800 ευρώ. Περικοπές θα υπάρχουν και στην υπερωριακή απασχόληση, στα εκτός έδρας, στα οδοιπορικά και στην εργασία στις αργίες. Αυτά τα μέτρα θα ισχύσουν άμεσα στις εταιρίες που δεν είναι εισηγμένες στο Χρηματιστήριο.

Διαβάστε επίσης

• ...χρειάζεται την πιο σκληρή απάντηση

• ΔΗΜΟΙ

• ΣΧΟΛΕΙΑ

• ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ

• ΔΕΗ

• ΕΥΑΘ

• 48ωρη 16, 17/12 στην κεφαλαιαγορά