ΔΗΜΟΙ

Τώρα, έχει αντιστραφεί. Μόλις η κυβέρνηση ανακοίνωσε τα μέτρα για τις ΔΕΚΟ και οι εργαζόμενοι στις συγκοινωνίες ξεκίνησαν την απεργία τους, όλος ο κόσμος αναθάρρησε. Στην απεργία στις 15 Δεκέμβρη αναμένεται μεγάλη συμμετοχή. Θα συμμετέχουμε στην στάση εργασίας στις 14/12 και θα φτιάξουμε απεργιακή επιτροπή.

Επίσης, θα πάρουμε πρωτοβουλία να συναντήσουμε άλλα σωματεία εργαζόμενων στους Δήμους που στηρίζουν την απεργία διαρκείας, να συντονιστούμε και να απλωθεί παντού.

Οι συνδικαλιστικές ηγεσίες δεν θέλουν να βγουν αποφάσεις κλιμάκωσης. Θέλουν να αφήσουν την κυβέρνηση να δρα ανενόχλητη. Χρειαζόμαστε δυνατή οργάνωση από τα κάτω για να αναγκάσουμε αυτές τις ηγεσίες να καλέσουν απεργία διαρκείας γιατί αυτός είναι ο τρόπος για να νικήσουμε. Κομμάτι αυτής της προσπάθειας είναι η δημιουργία απεργιακού ταμείου που να μπορεί να δώσει μια ανακούφιση σε συναδέλφους που αντιμετωπίζουν σοβαρά οικονομικά προβλήματα και δεν μπορούν να απεργήσουν εύκολα. Για το απεργιακό ταμείο μπορούμε να στηριχτούμε όχι μόνο στις δικές μας εισφορές, αλλά σε ολόκληρη την τάξη μας.

Κώστας Μεγαγιάννης, πρόεδρος Συλλόγου Εργαζόμενων Δήμου Αγίας Παρασκευής