Διαδήλωση στο Λαύριο

Χαρακτηριστική είναι η ανακοίνωση που εξέδωσαν που αναφέρει ότι «όλοι αποδέχονται ότι η τριτοβάθμια εκπαίδευση χρειάζεται αλλαγές, αλλά προς την κατεύθυνση της πλήρους αυτοδιοίκησης, της απρόσκοπτης κρατικής χρηματοδότησης και της δωρεάν παιδείας».

Η Διαμαντοπούλου ακολουθεί το δρόμο της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ συνολικά. Απομονώνεται ολοένα και περισσότερο κάτω από την πίεση του μαζικού κινήματος, κάτω από το ξέσπασμα του νέου κύκλου καταλήψεων σε δεκάδες σχολές πανελλαδικά.

Δυναμική ήταν και η διαδήλωση που οργανώθηκε το μεσημέρι του Σαββάτου από τους φοιτητικούς συλλόγους παρά τις κακές καιρικές συνθήκες. Πάνω από 400 άτομα έφτασαν με πούλμαν από διάφορες περιοχές, κυρίως από την Αθήνα. Φοιτητές και φοιτήτριες από τη Φιλοσοφική, το Φυσικό, από τη Νομική, από τα τμήματα του Πολυτεχνείου, από αρκετές σχολές της Πάτρας, από το τμήμα Ηλεκτρονικών Υπολογιστών Ηρακλείου, από τη Νομική Κομοτηνής ήταν εκεί για να δηλώσουν στην Διαμαντοπούλου και την κυβέρνηση ότι «Φυσάει κόντρα σε ΑΕΙ-ΤΕΙ, αυτό το νομοσχέδιο δεν θα κατατεθεί», όπως έλεγε το ευφάνταστο (και εναρμονισμένο με το κρύο που επικρατούσε) σύνθημα που ακουγόταν δυνατά.

Η παρουσία καθηγητών που έχουν ταχτεί κάθετα ενάντια στην επίθεση στα πανεπιστήμια ήταν εμφανής. Πανεπιστημιακοί από την Αρχιτεκτονική, από το ΣΕΜΦΕ, από τους Μεταλλειολόγους, από το Πάντειο, από την Ιατρική, από το Πανεπιστήμιο Κρήτης και άλλες σχολές ήταν εκεί για να στηρίξουν τη φοιτητική διαδήλωση και να πιέσουν τους Πρυτάνεις που συνεδρίαζαν να μην αποδεχτούν κανένα κομμάτι του σχεδίου του Υπουργείου.