Συμπαράσταση στους μετανάστες εργάτες γης στα Γιάννενα

Ο εργοδότης τους χρωστάει συνολικά 65.000 ενώ δεν έχει κολλήσει ένσημα.

Οι μετανάστες μαζί με εκπροσώπους της Κίνησης Ενωμένοι Ενάντια στο Ρατσισμό και τη Φασιστική Απειλή απευθύνθηκαν στην Επιθεώρηση Εργασίας (μέσα στο 2ο δεκαπενθήμερο του Νοέμβρη), όπου εκεί στάλθηκε αγωγή στο αφεντικό και καλέστηκε στα γραφεία την επόμενη εβδομάδα. Μετά το κάλεσμα αυτό, το αφεντικό «εξαφανίστηκε» αφήνοντας τους μετανάστες σε άθλια οικονομική κατάσταση. Αυτό ήταν που τους ώθησε και στο να ξεκινήσουν την απεργία πείνας, ως ένα μέτρο πίεσης για να καταφέρουν και να πληρωθούν άμεσα αλλά και να τους δοθεί άσυλο και στέγη.

«Οι μετανάστες μέσα από τις γραμμές της Ένωσης Μεταναστών Εργατών δίνουν κοινό αγώνα ενάντια στα αφεντικά από τη Σκάλα Λακωνίας όπου οδήγησαν σε ήττα τα αφεντικά και το ρατσιστή Δήμαρχο μέχρι την Αθήνα με τη μαζική συμμετοχή στις πανεργατικές απεργίες και την αντίσταση στην επίθεση σε βάρος των μικροπωλητών», αναφέρει η ανακοίνωση της Ένωσης Μεταναστών Εργατών Ιωαννίνων. «ΚΑΛΟΥΜΕ το Εργατικό Κέντρο Ιωαννίνων να αγκαλιάσει την κινητοποίηση των μεταναστών εργατών γιατί είναι κομμάτι της αντίστασης όλης της εργατικής τάξης και να δώσει την απαραίτητη στήριξη ώστε να νικήσει ο αγώνας.

Να στηρίξει το απεργιακό Ταμείο αλλά και να δώσει λόγο στην πανεργατική Απεργία στους απεργούς πείνας. Να παρέμβει ώστε να αποκτήσουν εδώ και τώρα έγγραφα νομιμοποίησης, να κατοχυρωθούν τα ασφαλιστικά τους δικαιώματα. Καλούμε τους φοιτητικούς συλλόγους να βοηθήσουν στην περιφρούρηση και στο άπλωμα του μηνύματος του αγώνα των απεργών πείνας σε όλη την πόλη, σε όλη την Ελλάδα.

Στην πανεργατική απεργία στις 15/12 όλοι οι εργάτες ενωμένοι, ντόπιοι και μετανάστες συμμετέχουμε μαζικά και μαχητικά, δυναμώνουμε το κίνημα ανατροπής των µέτρων, της κυβέρνησης, της Τρόικα, της Ε.Ε και του∆ΔΝΤ.

Απαιτούμε:  Άμεση πληρωμή των δεδουλευμένων, Νομιμοποίηση των μεταναστών τώρα, Άσυλο και στέγη στους πρόσφυγες, Να μην περάσουν τα μέτρα του Μνημονίου, Διαγραφή του ληστρικού χρέους, Όχι στα στρατόπεδα συγκέντρωσης, Όχι στο ρατσιστικό νομοσχέδιο Παπουτσή, Έξω οι φασίστες από τις γειτονιές, Να σταματήσουν εδώ και τώρα οι ρατσιστικές επιχειρήσεις - σκούπα και οι απελάσεις, Να σταματήσουν οι θρησκευτικές διακρίσεις και η στέρηση πολιτικών δικαιωμάτων. ΕΡΓΑΤΕΣ ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΠΟΤΕ ΝΙΚΗΜΕΝΟΙ!».