Και Πινόκιο και άσχετοι

13.12.2010

"Σύμφωνα με νομοσχέδιο, που αναμένεται να ψηφιστεί την Τρίτη με την διαδικασία του κατεπείγοντος, οι μη εισηγμένες ΔΕΚΟ θα επιβάλλουν... περικοπή 10% στις συνολικές αποδοχές άνω των 1.800 ευρώ. Το υπουργείο αναφέρει πως περίπου το 90% των εργαζομένων στις ΔΕΚΟ εμπίπτει στην εν λόγω κατηγορία.... Περικοπές στις αποδοχές των εργαζομένων τους θα κληθούν να επιβάλλουν και οι εισηγμένες στο Χρηματιστήριο ΔΕΚΟ, επιβεβαίωσε ο υπουργός Οικονομικών Γιώργος Παπακωνσταντίνου"

Πινόκιο; Μαθητευόμενοι μάγοι που δεν ξέρουν τι τους γίνεται; Μάλλον και τα δύο. Η κυβέρνηση, δεν υπάρχει αμφιβολία, δεν έχει κανένα δισταγμό να χρησιμοποιήσει οποιoδήποτε ψέμα -ακόμα και αν ξέρει ότι η διάψευση θα έρθει μόλις λίγες μέρες μετά. Αλλωστε στο 2011 αναφερόταν όταν μιλούσε με τον Παπούλια ο υπουργός. Τώρα βρισκόμαστε ακόμα στο 2010.

Ταυτόχρονα, όμως, η κυβέρνηση δεν ξέρει κυριολεκτικά τι της γίνεται. Και για αυτό δεν φταίει η ανικανότητά της. Φταίει η ίδια η κρίση που διαψεύδει συνέχεια, ξανά και ξανά, όλα τα μέχρι τώρα σενάρια και κάνει τις προβλέψεις του Μνημονίου να μοιάζουν με αυτό που πραγματικά είναι: με άχρηστες ασκήσεις επί χάρτου. Φυσικά ακόμα και αυτή την αποτυχία των άχρηστων μοντέλων τους καλείται να την πληρώσει, για μια ακόμα φορά, η εργατική τάξη.