Γράμματα και σχόλια
Συζήτηση για το χρέος

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση της ΑΝΤΑΡΣΥΑ Χαλανδρίου-Βριλησσίων-Ψυχικού, με θέμα "Πως θα βγούμε από τον φαύλο κύκλο του χρέους" και ομιλητές τους Π. Γκαργκάνα,από την Εργατική Αλληλεγγύη, Λ. Βατικιώτη, από την Πρωτοβουλία για τη διαγραφή του χρέους, Δ. Μπελαντή, από το ΣΥΡΙΖΑ, Δ. Σαραφιανό, από την ΑΝΤΑΡΣΥΑ και Σ. Χατζόπουλο, από τη ΜΑΡΣ. Η συζήτηση έγινε στην πλατεία του Χαλανδρίου και την παρακολούθησαν 70 άτομα από τους οποίους πολλοί ανένταχτοι αγωνιστές, όπως ο Γ. Λιερός που πήρε το λόγο, και μέλη του ΣΥΡΙΖΑ. Άνοιξε πλούσια συζήτηση γύρω από το ζήτημα του χρέους και για το με ποιόν τρόπο μπορούμε να ξεφύγουμε από τη θηλιά του.
 
Χαρακτηριστική ήταν η ομιλία του Π. Γκαργκάνα ο οποίος τοποθέτησε την μάχη για την διαγραφή του χρέους από μια αντικαπιταλιστική και διεθνιστική σκοπιά. Σύνδεσε αυτή την οπτική με τους εργατικούς αγώνες σήμερα. Έδωσε μεγάλη έμφαση στον κεντρικό ρόλο της ΑΝΤΑΡΣΥΑ σ' αυτή τη μάχη ως δύναμη που συσπειρώνει και ενώνει τον κόσμο από όλη την αριστερά και κομμάτια του εργατικού κινήματος στους συγκεκριμένους αγώνες της περιόδου, όπως είναι η ήδη ξεκινημένη μάχη ενάντια στην ιδιωτικοποίηση των λιμανιών.
 
Ταυτόχρονα, ο Δ. Μπελαντής από τον ΣΥΡΙΖΑ έβαλε,  αρκετά αυτοκριτικά σημεία για το κόμμα της αριστεράς που βρίσκεται στην κυβέρνηση. Από τις πολλές τοποθετήσεις του κόσμου, ενδεικτική ήταν ενός ειδικευόμενου γιατρού από το Σισμανόγλειο ο οποίος έδωσε την εικόνα της επίσχεσης εργασίας στα νοσοκομεία ενάντια στην απλήρωτη εργασία.
Ορέστης Ηλίας