Γράμματα και σχόλια
Πότε θα γίνει τζαμί στην Αθήνα;

Η Αθήνα είναι η μόνη πρωτεύουσα της Ευρώπης που δεν διαθέτει αδειοδοτημένο ισλαμικό τέμενος. Εδώ και χρόνια χιλιάδες μουσουλμάνοι της Αθήνας διεκδικούν το αυτονόητο δικαίωμα να εκκλησιάζονται σε έναν χώρο που να πληροί τις ελάχιστες προδιαγραφές για αυτή τη χρήση. Τυπικά η απόφαση έχει ληφθεί από το 2006 για ανέγερση στο Βοτανικό αλλά κολλάει στη «γραφειοκρατία». Στην συγκεκριμένη περίπτωση όπου γραφειοκρατία εννοούμε τις πιέσεις που ασκούν η ακροδεξιά, οι παπάδες και οι φασίστες.
 
Απόδειξη για το γεγονός αυτό, είναι οι αντιδράσεις που ξεσήκωσαν ακροδεξιές φυλλάδες, με αφορμή τροπολογία που κατέθεσε ο Λαφαζάνης. Με την τροπολογία αυτή αντιμετωπίζονται κάποια από τα γραφειοκρατικά θέματα που αφορούν στην αποτύπωση της κάτοψης του οικοπέδου. Μπορεί να είναι ελάχιστη η πρόοδος που συντελείται με την τροπολογία αυτή αλλά είναι μιας πρώτης τάξεως ευκαιρία για να ανακαλύψουμε ποιο είναι το πραγματικό πρόβλημα στην ανέγερση τεμένους.
 
Οι ισλαμοφοβικοί εθνικόφρονες κονδυλοφόροι της «Δημοκρατίας» και του «Στόχου» ξερνάνε δηλητήριο κινδυνολογώντας για τζιχαντιστές κλπ ενώ σε πολιτικό επίπεδο αντιδράσεις είδαμε μόνο από τους ναζί της Χρυσής Αυγής και από τους Αν. Ελλ., κυβερνητικό εταίρο του ΣΥΡΙΖΑ. Οι τελευταίοι έφτασαν μάλιστα στο σημείο να πουν ότι δεν θα ψηφίσουν την τροπολογία αυτή. Υπάρχουν και φωνές που καλούν την κυβέρνηση να χρησιμοποιήσει την ανέγερση του τεμένους ως αντιπαροχή στη διπλωματία με την Τουρκία ώστε να πάρει ανταλλάγματα. Πρέπει σύσσωμος ο κόσμος της Αριστεράς να είναι αταλάντευτος σε δύο θέσεις, πρώτον ότι ο κάθε άνθρωπος πρέπει να έχει τη δυνατότητα να προσεύχεται σε όποια θρησκεία επιθυμεί και δεύτερον ότι δεν μπορεί η δυνατότητα αυτή να αποτελεί «διαπραγματευτικό χαρτί» για κανέναν λόγο.