Γράμματα και σχόλια
Οι νεοναζί στο ΥΠΕΞ!

Στις 4/5 συγκλήθηκε το Συμβούλιο Εξωτερικής Πολιτικής για πρώτη φορά μετά τις εκλογές, η είδηση όμως είναι η συμμετοχή του υπόδικου ναζιστή βουλευτή της Χρυσής Αυγής Παππά μετά από πρόσκληση του υπουργού Εξωτερικών. Στη συγκεκριμένη μάλιστα συνεδρίαση το θέμα ήταν τα Μέτρα Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης με την Τουρκία!
 
Για την απόφασή του να καλέσει τη Χρυσή Αυγή, ο υπουργός Ν. Κοτζιάς επικαλέστηκε το γεγονός ότι το Προεδρείο της Βουλής ομόφωνα καλεί σε κάθε συνεδρίαση της Βουλής τη Χρυσή Αυγή και «αντίστοιχα, ένας θεσμός που προβλέπεται από το Σύνταγμα, όπως το ΕΣΕΠ, οφείλει να καλεί αυτούς που καλούνται στη Βουλή».
 
Είναι η φυσική συνέχεια της στάσης της προέδρου της Βουλής Ζ. Κωσταντοπούλου απέναντι στη Χρυσή Αυγή. Ακόμα και αν χιλιάδες αντιφασίστες καταγγέλουν τη δράση της εγκληματικής οργάνωσης στους δρόμους, ακόμα και αν εκατοντάδες είναι οι μάρτυρες κατηγορίας στη δίκη που έχει ξεκινήσει και δεκάδες τα θύματα της εγκληματικής της δράσης, η κυβέρνηση με προκλητική εμμονή, τους αντιμετωπίζει σαν νόμιμο πολιτικό κόμμα.
 
Η ΕΑ επικοινώνησε με τον Σπύρο Κότσια, μέλος του Εκτελεστικού Γραφείου της «Σοσιαλιστικής Προοπτικής» για το θέμα: «Παρόλο που προβλέπεται από τον κανονισμό της Βουλής η συμμετοχή των κομμάτων σε τέτοιες επιτροπές, ο γνωστός για την δημοκρατικότητα του, υπουργός Νίκος Κοτζιάς, θα μπορούσε να αποφύγει την πρόσκληση στο βουλευτή Παππά. Οι ναζιστικές και εθνικιστικές απόψεις της Χρυσής Αυγής είναι γνωστές και δεν έχουν να προσφέρουν τίποτα στην εκπόνηση μιας εξωτερικής πολιτικής που θα προάγει την ειρήνη και τη συνεργασία μεταξύ των λαών της περιοχής».