Γράμματα και σχόλια
Αναβλήθηκε η δίκη της Δ. Κουτσούμπα

Την Πέμπτη 7/5 ξεκίνησε η δικαστική περιπέτεια της Δέσποινας Κουτσούμπα, αρχαιολόγου, πρώην προέδρου του Συλλόγου Ελλήνων Αρχαιολόγων και περιφερειακής συμβούλου με την Αντικαπιταλιστική Ανατροπή στην Αττική, μετά από μήνυση που της υπέβαλε, η γνωστή δημοσιογράφος και υπεύθυνη τύπου της κυβέρνησης Σαμαρά, Άννα Παναγιωταρέα.
 
Η μήνυση αφορά σε συκοφαντική δυσφήμιση δια του τύπου (με βάση τον περίφημο “τυποκτόνο νόμο”), με αφορμή την ουσιαστική κριτική που άσκησε η σ. Κουτσούμπα στην ακραία επικοινωνιακή διαχείριση της Αμφίπολης από την κ. Παναγιωταρέα.  Το κύμα συμπαράστασης και αλληλεγγύης στην σ. Κουτσούμπα ήταν πολύ μεγάλο, με δεκάδες συντρόφους της ΑΝΤΑΡΣΥΑ, αγωνιστές από τα κινήματα, συναδέλφους της από το χώρο του Υπουργείου Πολιτισμού, δημοσιογράφους και την οικογένειά της.
 
Η δίκη τελικά αναβλήθηκε μετά από αίτηση της ενάγουσας πλευράς, επειδή ο δικηγόρος της κ. Παναγιωταρέα είχε ανειλημμένες υποχρεώσεις ως συνήγορος υπεράσπισης των κατηγορουμένων στη δίκη της Energa! Όπως φαίνεται, τα σκάνδαλα εις βάρος του δημοσίου πάνε χέρι – χέρι με την επικοινωνιακή φούσκα της κυβέρνησης Σαμαρά.
Αλέξανδρος Γεωργίου