Αντιφασιστικό κίνημα
Αντιφασιστική διαδήλωση στη Ν. Ιωνία

Αντιφασιστική συγκέντρωση και διαδήλωση οργανώνουν την Παρασκευή 15 Μάη στις 6.30μμ στην πλατεία Σημηριώτη μια σειρά σωματεία, φορείς και συλλογικότητες της Ν.Ιωνίας. Ανάμεσα στους οργανωτές είναι η ΚΕΕΡΦΑ, η Πακιστανική Κοινότητα, η Δ'ΕΛΜΕ Αν.Αττικής, η Αριστερή Ριζοσπαστική Κίνηση “Εκτός Σχεδίου”, η Εργατική Λέσχη Ν.Ιωνίας “Υδραγωγείο”.
 
Η διαδήλωση γίνεται ως απάντηση σε πρόσφατες ρατσιστικές επιθέσεις στην περιοχή σε βάρος Πακιστανών μεταναστών. Όπως αναφέρει η κοινή ανακοίνωση των φορέων: “Την Πέμπτη 16/4, συνέβη μια ακόμη ρατσιστική επίθεση σε βάρος μεταναστών εργατών στη Ν. Ιωνία. Στόχος αυτή τη φορά δυο μετανάστες οι οποίοι βρίσκονταν έξω από το σπίτι τους και ετοιμάζονταν να πάνε στη δουλειά τους. Το περιστατικό αυτό έρχεται να προστεθεί σε μια σειρά φασιστικών επιθέσεων που έχουν γίνει το τελευταίο διάστημα στην πόλη μας. Είχε προηγηθεί τα ξημερώματα της Δευτέρας 13/4 επίθεση με πέτρες και νεράτζια σε σπίτι μεταναστών, ενώ λίγες βδομάδες πριν, εργάτης από το Πακιστάν χτυπήθηκε από φασιστοειδές, την ώρα που εργαζόταν”.
 
Για την επιτυχία της κινητοποίησης οργανώνονται περιοδείες και αφισοκολλήσεις στην περιοχή, ενώ η τοπική ΚΕΕΡΦΑ κυκλοφορεί δίγλωσση αφίσα στα ελληνικά και τα ουρντού.