Αντιφασιστικό κίνημα
Επίθεση στη Λιάνα Κανέλλη

Απειλές κατά της ζωής και της σωματικής της ακεραιότητας δέχτηκε η βουλευτής του ΚΚΕ, Λιάνα Κανέλλη, από τον καθοδηγητή των ταγμάτων εφόδου και βουλευτή της ΧΑ, Γιάννη Λαγό.
 
 Η επίθεση έγινε μέσα στη Βουλή στις 7 Μάη, κατά τη διάρκεια συνεδρίασης της Επιτροπής Σωφρονιστικού Συστήματος και Λοιπών Δομών Εγκλεισμού Κρατουμένων. «Σε είδα σήμερα στη δίκη της Χρυσής Αυγής... Να δεις πώς θα φύγεις» είπε, ανάμεσα σε άλλα, ο χρυσαυγίτης, όπως τα κατήγγειλε η Κανέλλη. Ξημερώματα της ίδιας μέρας, μέλη των ταγμάτων εφόδου επιτέθηκαν στο Παράρτημα του Συνδικάτου Μετάλλου στο Πέραμα, σκίζοντας αφίσες και ανακοινώσεις του και πετώντας τρικάκια μπροστά στην πόρτα των γραφείων του.
 
Αντικομμουνιστικός οχετός
 
«Οι απειλές του Λαγού στην Κανέλλη μέσα στη Βουλή δεν αποτελούν κάποιο μεμονωμένο περιστατικό ούτε κάποια λεκτική “υπερβολή” του σωματοφύλακα του Μιχαλολιάκου. Καμία από τις ενέργειες των μελών της Χρυσής Αυγής δεν είναι “ατομική πρωτοβουλία”», αναφέρει το σάιτ  της πολιτικής αγωγής του αντιφασιστικού κινήματος jailgoldendawn.gr. «Τις τελευταίες βδομάδες, η Χρυσή Αυγή έχει εξαπολύσει έναν αντικομμουνιστικό οχετό που φυσιολογική του συνέχεια είναι οι τραμπουκισμοί μέσα και έξω από τη Βουλή». 
 
Συγκεκριμένα, στις 21 Απρίλη η Χρυσή Αυγή αφιέρωσε μια ολόκληρη εκπομπή ενάντια στο ΚΚΕ, στην οποία ο Λαγός ουσιαστικά ομολογεί ότι η δημιουργία του κίτρινου σωματείου της Χρυσής Αυγής που ήταν και η αφορμή της επίθεσης στα μέλη του ΚΚΕ στις 12/09/2013 έγινε σε συνεννόηση και συμφωνία με εφοπλιστικά και εργοδοτικά συμφέροντα.