ΚΑΘΑΡΙΣΤΡΙΕΣ ΣΧΟΛΕΙΩΝ

Ήταν μια μαζική συγκέντρωση 800 οργισμένων γυναικών με πανώ από τα σωματεία Αθήνας, Θεσσαλονίκης, Ηλείας, Φθιώτιδας, Καρδίτσας, Τρικάλων, Μεσσηνίας, Κοζάνης, Αιτωλοακαρνανίας και Μαγνησίας. Ήμασταν εκεί με την Εργατική Αλληλεγγύη, καλώντας τις εργαζόμενες στο γύρο εκδηλώσεων για το αν μπορεί να γίνει στάση πληρωμών του χρέους. Άνοιγαν αμέσως τη συζήτηση, 14 αγόρασαν την εφημερίδα και όλες έβαζαν πως πρέπει να οργανώσουμε τη συνέχεια του αγώνα.

Όπως μας είπε η Γιάννα Ψημμένου από το σωματείο της Αθήνας «βασικό αίτημα μας είναι να μην πάμε στους δήμους με τον Καλλικράτη. Έχουμε εργοδότη, το Υπουργείο Παιδείας, και άρα ζητάμε αύξηση των κονδυλίων για την Παιδεία. Για αυτό το σύνθημα μας είναι «Λεφτά για την Παιδεία, για καθαρά σχολεία». Απαιτούμε την μονιμοποίηση των συμβασιούχων στους οποίους δεν κολλάνε ένσημα και έχουν να πληρωθούν από τον Οκτώβρη. Έχουμε τη μαζικότητα και τη δύναμη. Μπορούμε να επιβάλλουμε με τους αγώνες μας από τα κάτω το δικό μας εργατικό πρόγραμμα κόντρα στα μέτρα ΔΝΤ-ΕΕ-κυβέρνησης».

Στο ίδιο μήκος κύματος ήταν οι απόψεις όλων των εργαζόμενων. Κάποιες από αυτές μας έχουν αφήσει τηλέφωνο για να οργανώσουμε μαζί τον αγώνα που σίγουρα θα έχει μεγάλη συνέχεια.

Ελεάννα Τσώλη, φοιτήτρια ΑΣΠΑΙΤΕ