Οι μαθητές Anticapitalista μας καλούν

Πρώτη και επίκαιρη συζήτηση η οποία αρχίζει στις 3μμ θα έχει ως θέμα «Λευτεριά στην Παλαιστίνη». Σε αυτή την συζήτηση θα αναλυθούν οι λόγοι για το οποίο παλεύουμε για την λευτεριά της Παλαιστίνης και για τους λόγους τους οποίους είμαστε κατά αυτού του τρομοκρατικού κράτους, του Ισραήλ. Όλοι μας συνγκλονιστήκαμε με όσα γίνανε στις 31 Μαΐου και πιστεύω πως ήρθε η ώρα να δοθούν εξηγήσεις για όσα έγιναν.

Η δεύτερη συζήτηση θα έχει ως θέμα «Εκπαίδευση και αγορά - Όχι στο «στο νέο σχολείο» της Διαμαντοπούλου». Ήρθε καιρός οι μαθητές να «οπλιστούν» με γνώση πάνω στο θέμα. Ο κόσμος πιστεύει πως αυτό το «νέο σχολείο» θα αναβαθμίσει την Παιδεία. Λάθος. Αυτό το μέτρο στην κυριολεξία θα αφήσει δασκάλους και καθηγητές χωρίς εργασία και θα δυσκολέψει πιο πολύ εμάς τους μαθητές. Σε αυτή την κουβέντα θα αναλυθούνε αρκετά πράγματα τα οποία οι μαθητές πρέπει να γνωρίζουν για να αντισταθούν σε αυτά τα μέτρα τα οποία φαίνεται πως είναι τεχνάσματα τις καπιταλιστικής υποκουλτούρας για να μας υπνωτίσουν. Γι´ αυτό λοιπόν όπως λέει και το σύνθημα μας «Μαθητές-Καθηγητές ενωμένοι νικητές».

Τέλος, θα πραγματοποιηθεί η συζήτηση «Ένας άλλος κόσμος είναι εφικτός». Εδώ θα λυθούν όλες οι απορίες που έχουν σχέση με την επανάσταση. Επίσης, θα αναλυθούν τα γεγονότα της επανάστασης στην Ρωσία. Μπορούμε όλοι άραγε να απελάσουμε τον ρατσισμό, τον πόλεμο και την κοινωνική καταπίεση; Πως μπορούμε όλοι ενωμένοι να συντρίψουμε αυτό το καπιταλιστικό σύστημα; Όλα αυτά θα συζητηθούν σε αυτό το μονοήμερο.

Το μέλλον για όλους και ειδικά για τους μαθητές προμηνύεται δύσκολο και αναμφίβολο. Για αυτό λοιπόν πρέπει να θωρακιστούμε και να οπλιστούμε με ιδέες και γνώσεις πάνω σε αυτά τα θέματα. Στο τέλος των συζητήσεων θα πραγματοποιηθεί μουσικό πρόγραμμα με μαθητικά συγκροτήματα. 

Παύλος Σούκας , 30ο Λύκειο ΑθηνώνΑυτό το μονοήμερο πρέπει να γίνει για να ενημερωθούν οι μαθητές για το τι συμβαίνει στην Ελλάδα, την κρίση και για αυτό που τους ενδιαφέρει περισσότερο: τι θα γίνει με το εκπαιδευτικό σύστημα και το «νέο» σχολείο της Διαμαντοπούλου. Επίσης, για αυτό που έγινε με τα πλοία για τη Γάζα θα υπάρχει ξεχωριστή συζήτηση. 

Το μονοήμερο θα κινητοποιήσει τους μαθητές περισσότερο, θα τους ενεργοποιήσει για το κίνημα και τις μάχες που έχουμε να δώσουμε από Σεπτέμβρη και μετά-ειδικότερα οι μαθητές μαζί με τους καθηγητές.

Ο κόσμος γύρω μας συζητάει για την κρίση, για το σύστημα ότι δεν «τραβάει». Το χαρτζιλίκι κοντεύουμε να το ξεχάσουμε, οι μαθητές φοβούνται για το αύριο γιατί βλέπουν ότι υπάρχει ανεργία και ανασφάλεια. Στους Αμπελόκηπους και γενικά παντού πρέπει να ξεκινήσουμε εξορμήσεις για να μοιράσουμε φυλλάδια στις πλατείες και όσα σχολεία παραμένουν ανοιχτά, να γίνουν αφισοκολλήσεις στο κέντρο της Αθήνας ειδικά τώρα που κυκλοφορούν πολύ περισσότεροι μαθητές. Να είστε όλοι εκεί!

Τάσος Δράζιος, 2ο Λύκειο Νέου ΨυχικούΣάββατο 26 Ιούνη 

Στοά Θεάτρου Διάνα Ιπποκράτους 7 (Μετρό Πανεπιστήμιο)3μμ- 4μμ Λευτεριά στην Παλαιστίνη
Ομιλητές: Ράνια Κούτσικου, 3ο Λύκειο Ζωγράφου, Νίκος Λούντος, εφημερίδα Εργατική Αλληλεγγύη


4.30μμ-6μμ Εκπαίδευση και Αγορά - όχι στο «νέο σχολείο» της Διαμαντοπούλου 
Ομιλητές: Ορέστης Ηλίας, 1ο Λύκειο Βριλησσίων, Ντίνα Γκαρανέ, καθηγήτρια
Παντελής Παναγιωτακόπουλος, ΣΕΚ 


6.30μμ-8μμ Ένας άλλος κόσμος είναι εφικτός
Ομιλητές: Στάθης Κούνας, 1ο ΕΠΑΛ Πετρούπολης, Νεκτάριος Δαργάκης, εφημερίδα Εργατική Αλληλεγγύη 

8.30μμ Συναυλία με τα μαθητικά συγκροτήματα Pueblo Unido, Dark Elegy, Mash-ari, Νότιες Στροφές, Ανεπίσημοι.