Απεργία στο ΜΕΤΡΟ

Την συνέχεια των κινητοποιήσεων θα αποφασίσουν σε νέα συνεδρίαση του ΔΣ την ίδια ημέρα. 

«Τη Δευτέρα 14 Ιούνη κάλεσε το ΔΣ ο πρόεδρος της εταιρείας και μας ανακοίνωσε ότι από σήμερα εντασσόμαστε στο νόμο των περικοπών και θα μας επιβληθούν περικοπές στους μισθούς και στα δώρα, παρόλο που δεν είμαστε δημόσια υπηρεσία και είμαστε εργαζόμενοι ιδιωτικού δικαίου», μας είπε ο Αντώνης Σταματόπουλος πρόεδρος του σωματείου ΣΕΛΜΑ, του μεγαλύτερου σωματείου εργαζόμενων στο ΜΕΤΡΟ. «Στη συνέχεια μας ανακοίνωσε ότι δεν θα ανανεωθούν οι συμβάσεις των 250 συναδέλφων που λήγουν από αυτές τις μέρες και μέχρι το Σεπτέμβριο. Ήδη από σήμερα είπαν σε δύο άτομα να μην πάνε στη δουλειά. 

Πρόκειται για σταθμάρχες, εκδότες, τεχνίτες, οι οποίοι αν φύγουν πρέπει απ´ ευθείας να ανακληθούν οι άδειες των υπολοίπων εργαζόμενων. Ούτως ή άλλως οι τεχνίτες κάνουν υπερωρίες γιατί δεν βγαίνει αλλιώς η δουλειά. Αν φύγουν και αυτά τα άτομα, τα οποία απ´ ότι καταλαβαίνουμε δεν θα είναι μόνο αυτά, θα υπάρχει σοβαρό πρόβλημα στη λειτουργία του ΜΕΤΡΟ. Αμέσως καλέσαμε τους συναδέλφους και κάναμε παράσταση διαμαρτυρίας στο κτίριο της Διοίκησης. Πήγαμε στο υπουργείο Μεταφορών και ο Γραμματέας του Υπουργείου μας πέταξε έξω. Αυτή η κίνηση μου θύμισε άλλες εποχές. Πρόκειται για μία απόφαση που ούτε δόθηκε γραπτώς ούτε αιτιολογήθηκε. Αποφασίζουμε και διατάσουμε. Και σα να μην έφτανε αυτό στην συγκέντρωση που γίνονταν την ίδια ώρα στο κτίριο Διοίκησης πήγε η αστυνομία και έψαχνε να συλλάβει τον πρόεδρο του σωματείου. 

Εμείς φοβόμαστε ότι με αυτά τα μέτρα στόχος της κυβέρνησης είναι να πουλήσει το ΜΕΤΡΟ πακέτο σε ιδιώτη. Σήμερα έχουμε έκτακτο ΔΣ, και τα τρία σωματεία στο ΜΕΤΡΟ. Εμείς σαν ΔΣ ΣΕΛΜΑ θα πάμε για επαναλαμβανόμενες 24ωρες.Δεν υπάρχει άλλος δρόμος. Ή με τους εργαζόμενους ή με το ΔΝΤ. Την Πέμπτη θα συμμετέχουμε στην κοινή στάση εργασίας όλων των συγκοινωνιών και θα κλιμακώσουμε με επαναλαμβανόμενες 24ωρες. Θα κλείσουμε το μετρό με απεργίες. Σκεφτόμαστε ακόμα και κατάληψη στην Εθνική Οδό».