ΕΛΤΑ - 48ωρη απεργία

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΠΟΣΤ «η ιδιωτικοποίηση των ΕΛΤΑ θα έχει ως άμεση κατάληξη το κλείσιμο Ταχυδρομικών Καταστημάτων στην περιφέρεια, στα νησιά και στις απομακρυσμένες περιοχές, τη διάλυση του πανελλαδικού δικτύου. Οι πολίτες θα πληρώνουν ακριβές τιμές ως απόρροια της ανεξέλεγκτης κερδοσκοπίας στην αγορά των ταχυδρομικών υπηρεσιών». Όπως αναφέρεται, η ΕΕ της ΠΟΣΤ θα ανακοινώσει την ημερομηνία της 48ωρης απεργίας εφόσον οι «διαβουλεύσεις με το υπουργείο και τη Διοίκηση αποτύχουν».

Δεν χρειάζεται καμιά αναμονή. Αυτή είναι η στιγμή οι εργαζόμενοι στην ΠΟΣΤ, στην ΕΥΔΑΠ, τον ΟΣΕ, τις συγκοινωνίες να χτυπήσουν όλοι μαζί με απεργία ενάντια στις ιδιωτικοποιήσεις και τα υπόλοιπα μέτρα της κυβέρνησης. Η «Εργατική αλληλεγγύη εργαζομένων στα ΕΛΤΑ» εξέδωσε ανακοίνωση που ζητάει κλιμάκωση των κινητοποιήσεων. Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά: «με μια απεργία τώρα και άλλη μια σε δύο βδομάδες είναι κοινός τόπος ότι δεν μπορούμε να κερδίσουμε. Μονάχα με απεργίες διαρκείας μπορούμε να επιβάλλουμε την υποχώρηση της κυβέρνησης».

Και συνεχίζει: «Χρειάζονται να προχωρήσουν όλα τα σωματεία σε γενικές συνελεύσεις άμεσα. Το άλφα και το ωμέγα για να πετύχουμε να μην περάσουν τα μέτρα είναι η ενεργοποίηση της βάσης. Χρειάζεται άμεσα με ευθύνη των σωματείων και της Ομοσπονδίας να φτιάξουμε απεργιακό ταμείο. Να βγούμε επιθετικά: Όχι στην ιδιωτικοποίηση των ΕΛΤΑ. Ούτε μια επιπλέον μετοχή σε ιδιώτες. Κάτω τα χέρια από το ΤΑΠ ΟΤΕ. Μαζικές προσλήψεις τώρα, μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων».