Δήμος Αμαρουσίου

«Πρόκειται για ένα σχέδιο κόλαφος για τα εργασιακά δικαιώματά μας. Εκατοντάδες συγχωνεύσεις δημοτικών υπηρεσιών και επιχειρήσεων σε ολόκληρη την χώρα, με αποτέλεσμα την πλήρη απορρύθμιση των δημοτικών παροχών αλλά και των δικαιωμάτων μας όπως τα ξέραμε μέχρι σήμερα», εξηγεί μιλώντας στην Ε.Α. ο Αντρέας Λόντος. 

«Στο δήμο του Αμαρουσίου η κατάσταση είναι έκρυθμη. Παρά τις δεσμεύσεις του δημάρχου για παραμονή όλων των εργαζόμενων, φτάσαμε σήμερα εκατοντάδες από εμάς να μην είμαστε σίγουροι για το τι θα μας ξημερώσει. Ήδη 240 εργαζόμενοι στην Δημοτική Επιχείρηση Ανάπτυξης (ΔΕΑΔΑ) βρίσκονται στο αέρα αφού μετά από 10 και πλέον χρόνια δουλειάς και με συμβάσεις αορίστου χρόνου έρχονται να τους καταργήσουν. Οι δεσμεύσεις του δημάρχου για παραμονή δεν μας πείθουν αφού ακόμα και σήμερα το θέμα παραμένει ανοιχτό. 

Το ίδιο όμως συμβαίνει και με τις εκατοντάδες εργαζόμενους σε όλες τις υπηρεσίες αφού δεν ξέρουμε τι αλλαγές θα προκληθούν από το σχέδιο Καλλικράτης. Από την μία μιλάνε για μετατάξεις και από την άλλη για κατάργηση υπηρεσιών.

Στο Μαρούσι είχαμε τρία σωματεία εργαζόμενων. Έχουν ωριμάσει πλέον οι συνθήκες ώστε να προχωρήσουμε στην ίδρυση του ενιαίου σωματείου που θα παλεύει για τα δίκια όλων των εργαζόμενων.

Απέναντι στα μέτρα, στις περικοπές μισθών και επιδομάτων, στις μειώσεις των συντάξεων και τις αυξήσεις στα όρια συνταξιοδότησης, στα φορομπηχτικά μέτρα, σήμερα περισσότερο από κάθε άλλη φορά όλοι μαζί πρέπει να συντονίσουμε τις προσπάθειές μας, να ανταποκριθούμε στα καλέσματα για κλιμάκωση και να πιέσουμε για απεργίες διαρκείας στους δήμους με προοπτική να μην περάσει κανένα αντεργατικό μέτρο».