Συμβασιούχοι ΕΡΤ - 24ωρες επαναλαμβανόμενες

Ο θυμός για τις απολύσεις ήταν διάχυτος και όλοι ζητούσαν κλιμάκωση. Στην Εργατική Αλληλεγγύη μίλησε ο Αργύρης Παντελιάδης που συμπληρώνει 5 χρόνια ως συμβασιούχος. «Στο τέλος του Ιούνη απολύονται χίλια άτομα και άλλα 150 θα φύγουν στα τέλη Ιούλη. Αυτό έχει ανακοινώσει η διοίκηση της ΕΡΤ. Αυτό που κυνηγάμε είναι σταθερή δουλειά για όλους. Την περασμένη εβδομάδα είχε γίνει κοινή συγκέντρωση των σωματείων, ενώ μας στήριξε και ο Σύλλογος Εργαζόμενων Αγίας Παρασκευής. Ότι είναι να γίνει, πρέπει να γίνει τώρα. Σε αυτές τις δύο εβδομάδες κρίνονται τα πράγματα. Το θέμα όμως δεν έχει να κάνει μόνο με την ΕΡΤ. Συνολικά, το εργατικό κίνημα πρέπει να αντιμετωπίσει το ζήτημα των συμβασιούχων. Θέλουν να διαλύσουν το 8ωρο, να δουλεύει ο κόσμος δίωρα και τρίωρα με χαμηλούς μισθούς. Χρειάζεται να μπουν σε κίνηση όλα τα σωματεία, και η ΠΟΣΠΕΡΤ και η ΕΣΗΕΑ».

Για να οργανωθεί καλύτερα ο αγώνας έχει συσταθεί η Πρωτοβουλία συμβασιούχων-μόνιμων εργαζόμενων στην ΕΡΤ. Από την πρωτοβουλία μας μίλησε μια τεχνικός της τηλεόρασης που επίσης είναι 5 χρόνια συμβασιούχος. «Χρειαζόμαστε και αύριο απεργία. Να ενημερωθούμε μεταξύ μας να μπει μπροστά το σωματείο, να στείλει mail, να οργανώσουμε μαζική συνέλευση. Θέλουμε μαζί μας και τους δημοσιογράφους, χωρίς διασπαστικές αντιμετωπίσεις. Εγώ μέχρι τώρα δεν ερχόμουν στις συνελεύσεις, απαξίωνα το σωματείο, αυτό είναι μεγάλο πρόβλημα και πρέπει να το αλλάξουμε». Την ώρα που η Εργατική Αλληλεγγύη πήγαινε στο τυπογραφείο οι συμβασιούχοι που συμμετείχαν στη συγκέντρωση αποφάσισαν να παρέμβουν στο ΔΣ της ΠΟΣΠΕΡΤ που συνεδρίαζε μέσα στο κτίριο της ΕΡΤ για να απαιτήσουν 24ωρη απεργία στις 23 Ιούνη και 48ωρη απεργία στις 28 και 29 Ιούνη.

Απεργιακές κινητοποιήσεις για τους δημοσιογράφους της ΕΡΤ κήρυξε η ΕΣΗΕΑ για τις ακόλουθες ημερομηνίες: Τετάρτη 16 Ιούνη στάση εργασίας 8-12 το μεσημέρι, Δευτέρα 21 Ιούνη στάση εργασίας 8-12 το μεσημέρι και δίωρη στάση εργασίας 7-9 το απόγευμα, Τρίτη 22 Ιούνη στάση εργασίας 8-12 το μεσημέρι και 2ωρη στάση 7-9 το απόγευμα, Τετάρτη 23 Ιούνη 24ωρη απεργία από τις 6πμ μέχρι τις 6πμ της Πέμπτης 24 Ιούνη και τέλος 48ωρη απεργία την Δευτέρα και Τρίτη 28 και 29 Ιούνη από 6πμ μέχρι τις 6πμ της Τετάρτης 30 Ιούνη.